Klaudia
-3 °C
3 °C

Kegyelmet kapott a Windows 98

2004.01.13. 16:05
A Microsoft eredeti tervei szerint idén január 16-án megszűnt volna a Windows 98 támogatása, de a redmondi szoftvergyár vezetői meggondolták magukat, mivel a fejlődő országokban még mindig nagyon sokan használják ezt az elavult operációs rendszert. Ezért a Microsoft 2006. június 30-ig meghosszabbította a régi rendszer támogatását.
A támogatás kiterjesztése azt jelenti, hogy a felhasználóknak bizonyos problémák megoldásáért a jövőben fizetniük kell, de a súlyos biztonsági hibák javításai továbbra is ingyen letölthetőek lesznek. A kiterjesztett támogatás a Windows Millennium (Me) operációs rendszerre is érvényes.

Nem váltanak rendszert

A Microsoft tavaly decemberben jelentette be a termék támogatásának megszüntetését. A hír nagy felháborodást okozott az Elefántcsontparton, Kazahsztánban és Szlovéniában, mert ezekben az országokban még mindig roppant népszerű ez az operációs rendszer.

A többség valószínűleg azért ragaszkodik ehhez az elöregedett szoftverhez, mert azokon a régi hardvereken is futtatható, amelyeken a legmodernebb rendszerek el sem indulnak, vagy éppen használhatatlanul lassúak. Az AssetMetrix felmérése szerint egyébként a megkérdezett vállalatok 39 százaléka használ Windows 98 vagy 95 operációs rendszert.

Csak Linuxot ne!

A BBC információi szerint a Microsoft részben azért változtatta meg az álláspontját, mert meg akarta akadályozni, hogy a fejlődő országok átálljanak a nyílt forráskódú szoftverek, például a Linux használatára, ami lényegesen olcsóbb a Windowsnál.