Árpád
-2 °C
4 °C

Zombi, latex, ívfény

2000.08.10. 16:30

Sith tud

Zombik egy lepukkant házban, egyedül kell bemenni, és aprítani őket. A Devil Inside mégis az idei év talán legokosabb játéka lesz. Mitől is?

Goromba bohócok
Attól, hogy olyan okos emberek írták, akik képesek voltak a ronggyá játszott kliséket úgy ötvözni egy nagy adag kreatív ötlettel.

A Devil Inside a francia Cryo fejlesztése, és a cég kreatív igazgatója, Hubert Chardot nevéhez fűződik, aki az Alone in the Dark sorozattal lett ismert a szakmában - szintén zombis pálya, bizonyos termekben fellelhető az arcade verzió. Egy interjúban Chardot elmesélte, hogy őt nem szükséges a kortárs horror mesterének tekinteni, mert az igazi mesterek a Tim Burton, a David Cronenberg, H.P. Lovecraft, és Poe. Nem bolhavásár ez a névsor.

A kivégzett visszatér

A játék alaptörténete egyrészt, hogy van egy Jack T. Ripper nevű gonosztevő, akit 1994-ben villamosszék által kivégeznek, de visszatér 1998-ban és beveszi magát a hollywoodi dombok puccos házikói közé egy nagy csapat zombival.

Kicsit játék, kicsit tévénézés
A játék alaptörténete másrészt, hogy egy helyi érdekű Doszpot Péter, - akit Dave Coopernek hívnak, és kicsit a Billy Idolra hasonlít - egy kábeltelevíziós show keretei között, próbálja visszaküldeni Hasfelmetszőt. A dolog velejárója, hogy folyamatosan egy kameraman lohol a sarkunkban, akit sajnos nem nagyon lehet ide-oda elküldeni.

A cselekményt így rendszerint három kameraállásból lehet követni. Az egyik objektív egy pici helikopterről figyel, Lara Croft szögből. A másik állás a helyiségekbe szerelt bolti kameraállás, és marad a bamba operatőr, aki izgalmas félrezoomolásokat és szétesett képeket produkál.

Jajgató közönség

Deva a rajzlapon
A legnagyobb ötlet, hogy a játék egy tévéshow. Laza zenével indul, aztán kikapcsolnak a helyszínre, ahol épp mink vagyunk problémamegoldás közben láthatók. Ha jön a szörny a közönség felhördül, ha letörtük a derekát flexszel, akkor megtapsolnak, ha lefejeljük a falat, fújjolnak. Ettől elsőre garantált a hátas.

Van még egy dolog: Daveből Deva lesz. Megfelelő pontokon a Billy Idol nőbe vált, magas latexpillangó válik belőle, aki kék villámokat dobál, de alapból ívet húz a kacsója. A mozgása vadító.

A Devil Inside-ban rendkívül életszerűen mozognak a főhősök. Aki akarja ezt még megfejelheti az akció lelassításával - olyan lesz akár egy hongkongi akciófilm. Esetleg csinálhat egy térölelő kamera fordulatot, mint amilyen a Matrixban volt, mikor Neo hanyatt esett a tetőn.

A játékos javarészt elvan a csajjal vagy a pasival (Dave ili Deva), lesi a mozgását, közben pedig néha leüt egy bamba zombit.

A fekete pont pedig azért jár, mert a karakterek nem sajátították el az ugrás csavaros művészetét.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?