Koronavírus adatok

2022. jan. 18.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Sára, Márió
-7 °C
5 °C

Diablósok újévi apokalipszise

2001.01.04. 11:49
Elkezdődött az év, oda a királyság. A Diablo II online csatározásainak virtuális territóriumát, a Khandarasi Királyságot kifosztották. A szilveszteri csűrdöngölés után kijózanodó játékosok kiégett házakat és síró asszonyokat találtak csak, továbbá kedvenc figurájukat holtan, fegyvereitől és más értéktárgyaitól megfosztva.
Az újévi tragédia azoknak jutott osztályrészül, akik a kardozós-varázslós rpg (role-playing.game: szerepjáték) Diablo II több játékossal egymás ellen űzhető online verzióját a játékot fejlesztő Blizzard szerverén, a Battle.net-en játszották.

Deborah Osborne, a Blizzard szóvivője elmondta, hogy a rendrakásnak már december 31-én nekikezdtek, de arról nem kívánt nyilatkozni, hogy mi okozta a problémát. Mint indokolta, ezzel tovább gyengítené a Battle.net biztonságát.

Eltűnt kisbalta

Bottal üthetik
Mindez persze nem nyugtatta meg a hardcore diablósokat. A játékban ugyanis egy-egy virtuális vagyontárgy (rozsdamentes csatabárd, hordozható kályha, pár közepes méretű gyémánt) igen nagy értéket képvisel. Ezt akár valós értéknek is tekinthetjük, hiszen az aukciós oldalakon valódi dollárral licitálnak az ilyen virtuális tárgyakra.

A kifosztott játékosok közül a legtöbben magát a Blizzardot kezdték hibáztatni az esemény miatt. Elméletük szerint a fosztogatásra azért volt szükség, mert a játékosok toplistája mozdulatlanná vált, és a játék fejlesztői így szerették volna felrázni az unalmassá váló játékot. Ráadásul az elhalt szereplők újjáélesztésére technikai okokból nincs lehetőség a Diablón.

Elveszett személyiség

Az egyik károsult, Nicholas Ryan szerint a szerver hibája, hogy ha valaki már létező karakter nevével próbál belépni, azt ötven-hatvan próbálkozás után végül beengedi, és övé minden. A rablóhadjáratot valószínűleg ez tette lehetővé.

Az igazi fanatikusok a hiba okozóinak rögtönítélő bíróság elé állítását követelték.

,,Nagyon remélem, hogy a huszonegyedik században már büntetni fogják az efféle vandálkodást. A karakterek nem mi vagyunk, de ők a mi tulajdonunkban vannak." - mondja Gaile Gray szakíró. Osborn kisasszony nem tudta megmondani, hogy a Blizzard jogi osztálya milyen lépéseket tervez, azt viszont elárulta, hogy egy ilyen cselekmény a kaliforniai törvények szerint büntetendő.

Néhány megjegyzés

To: "raz" [razzia@mail.index.hu]
Subject: a diablo cikkhez

A Diablo2-t ketfelekeppen lehet jatszani: sima karakterrel, amivel akarhanyszor meg lehet halni, ujjaeledsz es mehet tovabb, illetve letrehozhjatsz un. HC karaktert, ami ha egyszer meghal akkor soha tobbe nem lehet vele jatszani.

Igy van ez a Battle.net-en is, a Blizzard szerverhalozatan. A Battle.net-en 2 fele Diablo2 (top)lista letezik. Az egyik a sima karaktereke, a masik pedig a HC-ke.

Jan.1-en uj evadot kezdett a Blizzard, ezert bejelentette, h mindket listat lezarjak, es az uj evadban mar csak ujonnan letrehozott karakterekkel lehet felkerulni az uj listakra. Ez foleg a kezdok miatt tortent, h mindenkinek legyen eselye feltorni.

A bejelentes utani napon a Blizzard modositott: csak a standard laddert nullazzak, a HC marad.

Jan.1-en, a standard ladder nullazasa utan erdekes dolgok tortentek az elvileg erintetlen HC ladderen: karakterek tuntek el, vagy csak a cuccaik, egyesek hasznalni tudtak masok karaktereit, stb. Mivel lazadas tort ki a szervereken, a Blizzard a kovetkezo dontest hozta: "az ÖSSZES, december 19. és január 1. közöt elhalálozott HC karit január 8-án feltámasztja és visszaállítja az élők sorába. Minden cuccal, XP-vel egyetemben." A botrany meg nagyobb lett.

Jelenleg itt tart a dolog.

Csak a pontossag kedveert irtam meg, mert vannak azert lyukak a cikkben. Ugye nem baj, h kotozkodok?

csok, etele

ps: Azt tanacsolnam, h ha lama vagy, es nem jatszottal meg a jatekkal akkor inkabb ne irj rola maskor, vagy nezz utana a dolgoknak. ;)

ps2: Csak h a gamerek felhaborodasat ertsd: a HC adder eddigi vezetoje egy 89-es szintu necromanta volt. Egy ilyen karaktert letrehozni kibaszott sok (megkockaztatom, h tobb honapnyi) jatekot igenyel, raadasul ha meghal akkor cseszheted, hiszen azert HC. Ha a gamer onhibajan kivul vesziti el ezt a karit, na kepzeld el, megorul, az biztos.  • Eladnék
  • Hírek