Zsuzsanna
-4 °C
3 °C

Hogyan kaszáljunk a Doomon?

2001.03.02. 12:00
Most, hogy kiszivárogtak az első képek a minden kétséget kizáróan új FPS-időszámítást nyitó Doom 3-ról, ismét felmelegíthetik a témát bögrében és pólóban utazó leleményes kereskedők.
Nem túl eredeti
Egy sikeres termék vagy ötlet sem kerülheti el, hogy az eredeti formájából kitörve értékben és méretben osztódni kezdjen. Az aprópénzre fordított kreativitás ma már senkinek se fáj, ha már egyszer valami működik, akkor miért ne préselné ki belőle az utolsó centet is?

Amíg van rá kereslet, mindig lesznek beethovenes pólók, sapkák, vízágyak és tetovált homlokú tengerimalacok. Az id software marketingesei bizony már a Doom-polónál kipukkadtak, pedig mennyi tartalék rejlik még a nagyszerű játék lehetőségeinek kiaknázására. Most őszintén, ki ne szeretné cyberdemonos párnára hajtani a fejét esténként, BFG-s papucsban köszönteni a reggelt, vagy tűzkoponyával kirakott hózentrógerben hordani a szemetet vasárnap délelőttönként?

Néhány ötlet, amit valaki úgyis megvalósít

Ropog a fogad alatt
A reggeli haboskávé mellett helyet fraggelne magának a Doom-zabpehely: az édes, ásványi anyagokban gazdag impekkel minden nap egy kicsit jobban kezdődhetne. Minden dobozban egy ingyenes cacodemon, akinek előbb összejön a teljes család, becserélheti láncfűrészre. (Karonülő csecsemőknek, gyenge idegzetű vagy lávára allegiás személyeknek nem ajánlott.)

Egy lakásból sem hiányhoznatnának a tévéshopban reklámozott, kizárólag korlátozott ideig és mennyiségben elérhető Doom-porcelántányérok. Elég egyszer befizetni a 199,95 dollárt, és havonta újabb véráztatta csomaggal állít be a postás, mikor Shores of Hell, mikor Knee Deep in the Dead motívummokkal díszített cserepekkel a puttonyában.

Az ultimate '60-évekbeli hangulatot semmi sem hozhatja jobban vissza, mint egy eredeti Doom-lávalámpa! A valódi húscafatokat úsztató lávalámpa láttán minden dukenukemes riadtan campelheti be magát a sarokba. Egyetlen hátulütője, hogy rövid időn belül szagot ereszt, de még mindig inkább ez, minthogy az egész lakás formaldehidben ússzon, ha a macska lerúgja az asztalról.

100% health

A legkeményebb lpb-s faszagyerekek a napi Redbull fejadagról semmi perc alatt átállnának az igazi Doom-energiaitalra. A Kólaszerű Mesterségesen Színezett és Ízesített Gumialapú Energiaital 10 százalék folyadék, 45 százalék elektrolit, 20 százalék szódabikarbóna és 15 százalék ismeretlen eredetű rostok kombinációjával lehet, hogy egyeseknek megfekszi a gyomrát, de a Sátán halmozottan mosdatlan hordáihoz nem csak kötélidegek, hanem savedzett belek is kellenek.