Auguszta
-7 °C
0 °C

Hadonászós navigáció a Microsofttól

2006.07.20. 10:30
A Wallop közösségépítő után a TouchLight mutogatós interfészt is külső cégnek adta át a Microsoft. A házi laboratóriumban kifejlesztett módszerből Redmond csak akkor lát pénzt, ha a licenc tulajdonosa elad egy TouchLighttal felszerelt terméket.

A Tom Cruise-féle Különvéleményből (Minority Report) megismert hadonászós navigáció válhat valósággá néhány éven belül a Microsoft belső fejlesztésű módszerével, a TouchLighttal. A technika lehetővé teszi, hogy a felhasználó gesztusokkal mozgassa, forgassa vagy átméretezze a monitoron látható képet, és ehhez még speciális kesztyűt sem kell viselnie, mint Tom Cruise-nak a filmben - igaz, ez a módszer gyilkosságok megelőzésére alkalmatlan.


Hadonászás Tom Cruise-módra

A Microsoft a Cnet értesülése szerint nem maga dolgozza ki az ötletet, hanem átadja a licencet egy külső cégnek, a kaliforniai Eon Realitynek, amely különböző autós, illetve lég- és hadügyi alkalmazásokba építi be a technikát.

Ha eladja, fizet

Az Eon, amely különböző termékek - autók, motorkerékpárok, repülőgépek - háromdimenziós megjelenítésével foglalkozik, saját bemutatótermeiben teszteli majd a TouchLightot, és azt reméli, hogy két-három éven belül a program elég olcsó lesz ahhoz, hogy a házi pécéken is megjelenhessen, írta a Cnet.

A Microsoftnak lassan szokásává válik, hogy tavaly bejelentett stratégiájának megfelelően kiajánlja külső cégeknek a házi laboratóriumaiban kifejlesztett ötleteket és termékkezdeményeket. Áprilisban a Wallop kódnevű, szociális hálózatok létrehozására készített csomagot adta át az azonos nevű vállalkozásnak. Az Eonnal kötött üzlet részleteiről annyit tudni, hogy a Microsoft nem szerez részesedést a cégben, és a licencszerződés szerint csak akkor jut pénzhez, ha az Eon elad olyan terméket, amely használja a TouchLightot.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!