Zsuzsanna
-3 °C
3 °C

Pletykák az új Explorerről

2005.03.16. 16:35
Kémprogramirtó és hírfolyamolvasó is lesz a Microsoft idén megjelenő böngészőjében. Az Internet Explorer 7.0 állítólag ugyanolyan böngészőlapokat használ majd, mint a Firefox és az Opera.

Bár a Microsoft eddig még nem hozott nyilvánosságra semmit a készülő böngészővel kapcsolatban, a legfontosabb információkat megosztja a partnereivel, derült ki a Microsoft Watch nevű szájton, amely a partneri forrásokra hivatkozva azt írja, hogy a Microsoft számos biztonsági funkciót tervez beépíteni.

A kiszivárgott információk szerint szoftvergyártó a böngészőbe integrálja a nemrégiben bemutatott AntiSpyware nevű kémprogramirtóját, korlátozza a szkriptek futtatását, valamint továbbfejleszti az SSL felhasználói interfészét, és a böngésző alapból korlátozott módban fut majd, írta a The Register informatikai lap.

Mindenre képes

A következő generációs Explorer a webszájtok megjelenítésében számos újítást tartalmaz, például kezeli az átfedéses képeket, és valószínűleg jobban támogatja majd a W3C szabványait. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a CSS2-t milyen szinten implementálja a gyártó. Az Explorer 7 támogatja a nemzetközi ékezetes domainneveket is.

A Microsoft Wach szerint egyszerűbb lesz a weboldalak kinyomtatása, és lesz beépített hírfolyamolvasó is. Az Internet Explorer 7.0 bétatesztelése idén nyáron kezdődik.