József, Bánk
-6 °C
0 °C

Szarvasparkban nevelik a Tűzrókát

2005.06.02. 15:30
Letölthető a Mozilla Firefox böngésző következő változatának a bemutatóverziója, Deer Park Alpha 1 néven. A letöltése csak a nagyon elszánt rajongóknak és fejlesztőknek ajánlott, a nagyközönségnek szánt stabil verzió valamikor július elején jelenik meg.

#alt# A Firefox névvváltoztatását nem tervezik, a fejlesztők csupán azért adtak más nevet az instabil próbaváltozatnak, hogy ezzel is elrettentsék a felhasználókat a böngésző túlságosan korai frissítésétől. A még készülő programnak még sok hibája lehet, az alfaverziót elsősorban azoknak a fejlesztőknek szánják, akik kiegészítő programokat gyártanak a böngészőhöz.

Észrevehető változás, hogy átrendezték a beállítások ablakát, és az eszközök menüpontban megjelent egy minden böngészési előzményt, jelszót és sütit kitörlő eszköz, a "sanitize". Fotók betöltésekor elméletileg a kép miniatűr változata jelenik meg a böngészőlapok fejlécén, de nálunk ez valamiért nem működött.

A Mozilla szájtján azt írják, hogy a böngészőben gyorsabban lehet előre-hátra lépkedni az oldalak között, név és kiterjesztés alapján lehet majd a letöltött fájlok és a sütik között turkálni.

A fejlesztői szájtról Windows, Linux és Mac OS X oprendszeren futó változat is letölthető. Bár a cég útiterve szerint az első próbaváltozatnak májusban meg kellett volna jelennie, talán még van esély arra, hogy a Firefox 1.1 az eredeti terveknek megfelelően júliusra elkészül.