Vince, Artúr
-7 °C
1 °C

Verziót ugrik a Firefox

2005.07.22. 13:22
Az alternatív böngésző következő verziója az 1.1 helyett 1.5 lesz majd. Ennek béta-változata néhány hét múlva várható. A 2.0 és a 3.0 jövőre érkezik.

Az Microsoft Internet Explorer alternatívájaként ünnepelt böngésző fejlesztői meglepetésre bejelentették, hogy a nyílt forráskódú szoftvernek nem készül 1.1-es változata. Ehelyett a következő nyilvános Firefox az 1.5-ös verzió lesz majd. A fejlesztők az aktuális Firefox-roadmap szerint az új változat első bétájának megjelenését augusztusra tervezik.

A végfelhasználók a mostanáig Deer Park néven emlegetett alfa-változatokban nem sok örömüket lelnék. Ezeket kifejezetten programozóknak szánták, és mivel sok programhibával küzdenek, hétköznapi használatra alkalmatlanok.

Már a következőket tervezik

Az első alfákkal szemben a Firefox 1.5 bétája már az új változat minden funkcióját tartalmazza majd. A béta utolsó tesztjeibe így a vállalkozó szellemű végfelhasználók is beszállhatnak majd. A fejlesztők a végleges változat megjelenésének időpontját nem árulták el, csak annyi bizonyos, hogy még ebben az évben sor kerül rá.

A Firefox fejlesztői már a 2.0 és 3.0 változat ütemezését is kidolgozták. Míg a 2.0-s verzió 2006 első negyedévében jelenhet meg, a 3.0-s változat az év harmadik negyedévére várható.