Etelka, Aletta
1 °C
5 °C

Durva karácsony

2004.12.24. 10:31
Nem is igazi flashfejlesztő az olyan, aki nem áll elő karácsony tájékán valami tematikus játékkal. Hogy melyiküknek mi jut eszébe a szent ünnepről? Van, akinek fenyőfa, rénszarvas, száncsengő, csiling, harang. Másoknak hányás, láncfűrész és vér. Bugyuta és durva karácsonyi tematikájú flashes játékokat szemrevételeztünk, hogy Önnek ne kelljen.

Happy Christmas

#alt#Valami néven nem nevezett, transzcendens erő az égből hányja az ajándékokat, mi pedig a beflesselt télapó bőrébe bújván megpróbáljuk bohókásan ugrándozva elkapni és a rénszarvas vontatta szánba gyűjteni a dobozt, a szaloncukrot, illetve az extra rénszarvast. Egy ajándékért száz pont jár, de jön a gonosz mókus, és kizabálja a szánból a begyűjtött cuccokat. Mindehhez a néven nem nevezett, transzcendens erő néha tarkón dob egy mogyoróval vagy husánggal, nyilván hogy nagyobb legyen a fless. Próbáljunk meg minél több ajándékkal lelépni, mielőtt a rohadék mókus mindent elzabál szegény gyerekek elől.

Depressziós index: 7
Agressziós index: 4
Mégis kipróbálom

Eine schöne Bescherung

#alt#Elgondolkodtatóan szadista a germán flash-ipar gyöngyszeme, az Eine schöne Bescherung (jó kis átbaszás). Odakünn szállingózik a hó; mi pedig, míg az ihletett pillanatra várunk az ízlésesen feldíszített szobában, magával a Sátánnal azonosulunk, és különböző kreatív trükkökkel próbáljuk elvenni a télapó kedvét a jótékonykodástól. Helyezzük a sarokban szunnyadó macskát a télapó zsákjába, és figyeljük élvezettel, ahogy az állat megtépázza a szakállát, majd véresre karmolja az arcát! Még jobb, ha összeszereljük a fa alá helyezett robotot, és rommá rakétázzuk a szerencsétlent! Azt már el sem áruljuk, mire jó a benzin, a petárda vagy a titkos stratégiai fegyver, az aranyhörcsög. Noch 'ne Runde! Spiel starten!

Depressziós index: 2
Agressziós index: 9
Mégis kipróbálom

Hitman 2 Christmas Game

#alt#Nem szelídítette túl flesses karácsonyi játékát az Eidos Interactive: a narratíva szerint a Mikulás kis segítőinek idén karácsonykor elment az eszük, és ahelyett, hogy segítenének ajándékot csomagolni, láncfűrésszel szelik ketté a hintalovat, a karácsonyfa alá valót pedig egyenesen máglyára vetik. Na, kit hív ilyenkor segítségül a kiábrándult Mikulás? Természetesen a hitmant, a jól képzett bérgyilkost. Mi vagyunk a 47-es ügynök. Két pisztollyal érkezünk. Folyjon a vér! A végéből csak annyit árulunk el, hogy rénszarvasszánon érkezik a télapó, és még több vér folyik. Illetve boldog karácsonyt.

Depressziós index: 2
Agressziós index: 47
Mégis kipróbálom

Whitey Christmas

#alt#Vagy Lao ce mondta, vagy Hannibál, vagy Kerouac: Nem a cél a fontos, hanem a megtett út. A Whitey Christmas (fehérkés karácsony) ezért nem is annyira a karácsonyfa körüli hercehurcát, mint inkább a szentestére való hazajutást helyezi a fókuszba. Egy kocsmából indulunk: az első misszió, hogy megigyuk a maradék sört, és összeszedjük az asztalról a mobilt, a pénztárcát meg a kulcsot. Vigyázat! Ha nem sikerül az ivással, hányáskerülgetéssel, guberálással és zombik lehógolyózásával tarkított hazajutási kísérlet, magunk is egy hányáshalom közepén végezzük. Lehet, hogy így járunk a legjobban.

Depressziós index: 10
Agressziós index: 4
Mégis kipróbálom