Zita, Mariann
8 °C
21 °C

Hétvégén megújul az Index Fóruma

2004.06.25. 16:39
Nagy teherbírású adatbázisrendszerre alapozott vadonatúj fórumszoftver szolgálja ki hétvégétől a legnagyobb magyar nyelvű internetes közösségi szolgáltatást, az Index Fórumát. A megújulás nemcsak a belső programmotort érinti, új lesz a megjelenés is, és számtalan új, hasznos funkcióval is bővítettük az eszköztárat.
A jelenlegi rendszert - amelyet 1999-ben helyeztünk üzembe - mára jócskán kinőtte a fórumozók közössége: az eredetileg tervezetthez képest sokszoros terhelésnek a szoftver egyre kevésbé volt képes megfelelni, gyakoriak voltak a hibajelenségek, leállások. Az új programmal reményeink szerint hosszú időre megoldódnak a túlterhelésből származó gondok, a tervezés során a fejlesztők ugyanis különösen nagy gondot fordítottak azoknak a szűk keresztmetszeteknek a felderítésére, amelyek a problémákat okozták.

Az új rendszer azonban jóval többet jelent a kiszolgálórendszer cseréjénél: a felhasználók ötleteire alapozva rengeteg vadonatúj szolgáltatást építettünk bele, amelyek a mindennapos fórumozást jelentősen felgyorsíthatják, kényelmesebbé tehetik. Ezzel párhuzamosan némiképp megváltozik a Fórum külcsíne is, igyekeztünk megtartani mindazt, ami a régi rendszerben már bevált, az új lehetőségek használatát pedig kézhez állóvá, magától értetődővé tenni.

A régi rendszerről az újra való átállás 25-én, péntek délután öt órakor kezdődik, ekkortól az új felhasználók regisztrációját ideiglenesen szüneteltetjük. A felhasználó- és hozzászólás-adatbázis konvertálása ekkor kezdődik - már regisztrált felhasználóink ebben az időszakban még írhatnak hozzászólásokat. A második lépcsőben 27-én, vasárnap délután öt órától már senki sem szólhat hozzá a régi Fórumban, olvasni azonban továbbra is lehet majd. Végül 28-án, hétfő délelőtt elindul az Index új Fóruma. Az első néhány órában hozzászólásokat még nem fogadunk majd, de hamarosan "teljes fegyverzettel" élesedik a rendszer.

Kérjük megértésüket, türelmüket, reméljük, minden a terveink szerint alakul!