Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

A Firefoxba is kerül pornómód

2008.09.16. 07:33
Az októberben érkező bétában is benne lesz már a pornómód, így a Firefox-felhasználók is titokban tudják tartani, hogy merre jártak a böngészővel.

Miután kiderült, hogy az Internet Explorer 8 és a Google Chrome is támogatja a pornómódként is emlegetett privát böngészés funkciót, a Mozilla sem hagyhatja azt ki saját szoftveréből: a Firefox 3.1 várhatóan októberben megjelenő béta-verziójába a tervek szerint már bele is kerül, írta meg az ITcafé.. Ha ebben a módban használják, a böngésző többnyire egyáltalán nem tárolja el a felhasználó által látogatott oldalak nyomait, többek között a webcímeket, a cookie-kat, és általában minden bizonyítékot töröl a böngészés befejezésekor.

A Firefoxban a lehetőség „Private Browsing” néven jelenik meg, és – amint a program fejlesztéséért felelős vezető, Mike Connor írja – arra szolgál, hogy „a felhasználó ne hagyjon nyomokat, amikor privát dolgokat csinál”. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a böngésző a privát módban beérkező cookie-kat eldobja, a látogatott oldalakat nem menti el a böngészési előzményekbe, nem ajánlja fel a jelszavak automatikus beírását vagy mentését, továbbá törli a letöltéseket a letöltéskezelő listájáról.

A privát böngészést egyébként már a Firefox 3.0-ba is szerették volna beépíteni, de a fejlesztés során folyamatosan módosított prioritási listáról végül ez is lekerült, így kimaradt a júniusban megjelent verzióból. Most – és ebből a fejlesztők sem csinálnak titkot – elsősorban a Google Chrome kiadása miatt vált ismét fontossá a szolgáltatás. A terv az, hogy a private browsing a Firefox 3.1-nek már a hónap végén bemutatni tervezett első bétájába belekerül.

Az, aki addig nem tud várni a funkcióra, letöltheti a már régóta elérhető Stealther kiegészítőt, amely alapvetően ugyanezt nyújtja.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?