Pongrác
12 °C
23 °C

Kivágják a szexjeleneteket a GTA-ból

2005.08.12. 11:15
Az amerikai Rockstar Games megbánta bűnét, és gyorsan kiadott egy javítás aGTA: San Andreashoz, hogy eltávolíthassuk a botrányos jeleneteket a játékból.

A GTA3 kiadója, a Rockstar Games újabb javítócsomagot jelentetett meg, ezúttal hivatalosan. A korábbi programocska arra szolgált, hogy a lövöldözős, autózós programot szexjelenetekkel dúsíthassuk, a mostani, ha úgy tetszik, egy ellenjavítás: segítségével eltávolíthatjuk az explicit tartalmakat. Aki telepíti, megnyugodhat: gyermeke többé bizonyára nem az erotikus képek kedvéért tölti be a San Andreast.

Ajánlva

A szexjelenetek nem részei a San Andreas-élménynek, fogalmaztak a cég illetékesei. A Rockstar Games abban az esetben ajánlja a javítócsomag telepítését, ha már korábban letöltöttük az explicit jeleneteket engedélyező programot, még inkább, ha telepítettük is azt. De a kiadó szerint azoknak is hasznos lehet az installáció, akik szeretnénk megelőzni, hogy valaki fondorlatos módon a későbbiekben láthatóvá tegye azokat a bizonyos jeleneteket.

Persze mindezzel már alaposan elkésett a Rockstar Games, hiszen a botrány rég kirobbant, képviselők tárgyalják az ügyet, ráadásul az Egyesült Államokban a program besorolásán is szigorítottak: korábban bármelyik 17 éven felüli megvásárolhatta a játékot, ma már csak a 18 éven felülieknek jár ez a jog. Időközben kiderült, hogy a szexjelenetek nem csak pc-n, hanem Xboxon és PS2-ön is előcsalogathatóak.