Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kivágják a szexjeleneteket a GTA-ból

2005.08.12. 11:15
Az amerikai Rockstar Games megbánta bűnét, és gyorsan kiadott egy javítás aGTA: San Andreashoz, hogy eltávolíthassuk a botrányos jeleneteket a játékból.

A GTA3 kiadója, a Rockstar Games újabb javítócsomagot jelentetett meg, ezúttal hivatalosan. A korábbi programocska arra szolgált, hogy a lövöldözős, autózós programot szexjelenetekkel dúsíthassuk, a mostani, ha úgy tetszik, egy ellenjavítás: segítségével eltávolíthatjuk az explicit tartalmakat. Aki telepíti, megnyugodhat: gyermeke többé bizonyára nem az erotikus képek kedvéért tölti be a San Andreast.

Ajánlva

A szexjelenetek nem részei a San Andreas-élménynek, fogalmaztak a cég illetékesei. A Rockstar Games abban az esetben ajánlja a javítócsomag telepítését, ha már korábban letöltöttük az explicit jeleneteket engedélyező programot, még inkább, ha telepítettük is azt. De a kiadó szerint azoknak is hasznos lehet az installáció, akik szeretnénk megelőzni, hogy valaki fondorlatos módon a későbbiekben láthatóvá tegye azokat a bizonyos jeleneteket.

Persze mindezzel már alaposan elkésett a Rockstar Games, hiszen a botrány rég kirobbant, képviselők tárgyalják az ügyet, ráadásul az Egyesült Államokban a program besorolásán is szigorítottak: korábban bármelyik 17 éven felüli megvásárolhatta a játékot, ma már csak a 18 éven felülieknek jár ez a jog. Időközben kiderült, hogy a szexjelenetek nem csak pc-n, hanem Xboxon és PS2-ön is előcsalogathatóak.