Natália
1 °C
7 °C
Index - In English In English Eng

Nem hagyták Halo 3-azni, ezért lelőtte a szüleit

2009.01.13. 14:15
A bíró visszautasította a Halo 3-as gyilkos ügyvédjének érvelését, miszerint a videojáték-függősége miatt lőtte fejbe a szüleit a játéktól eltiltott srác. A 17 éves gyilkos ítélete életfogytig is lehet.

Elkezdődött a Halo 3-gyilkos néven elhíresült 17 éves ohioi fiú, Daniel Petric tárgyalása. Daniel 2007 októberében lőtte le a szüleit az apja pisztolyával, mert eltiltották a kedvenc videojátékától. A játék állandó konfliktusforrás volt a szülők és a fiú között, aki volt, hogy napi 18 órákat töltött a Halo 3-mal lövöldözve. Az apa, aki egyébként lelkész, végül megelégelte a fia függőségét, elvette tőle a játékot, és elzárta.

Daniel ellopta a kulcsot, hogy visszaszerezze a játékot, és közben magához vette az apja 9 mm-es kaliberű pisztolyát is. Ezután bement a szülei szobájába, megkérte őket, hogy csukják be a szemüket, mert meglepetést hozott nekik, majd miután ezt megtették, közvetlen közelről fejbe lőtte mindkettejüket. A pisztolyt aztán az apja kezébe tette, hogy gyilkosságnak és öngyilkosságnak állítsa be az esetet - csakhogy az apa nem halt meg azonnal, a mentősök meg tudták menteni az életét, és mára teljesen felépült.

Daniel Petric a tárgyaláson

Daniel tárgyalásán az ügyvéd azzal próbálta a büntetés enyhítését elérni, hogy a hirtelen felindulás mellett érvelt, és a fiú videojáték-függőségét, ezzel pedig áttételesen magát a játékot tette felelőssé a gyilkosságért. A bíró ezt a védekezést elutasította, a vád továbbra is előre kitervelt gyilkosság, illetve gyilkossági kísérlet, amiért Petric életfogytiglani börtönt is kaphat.

A gyilkosság elkövetésekor egyébként Daniel 15 éves volt, a Halo 3 pedig M (mature, azaz 17 év felettieknek ajánlott) korhatár-besorolású játék.