Zsófia
17 °C
21 °C

Plusz fél évet késhet az új Windows

2006.05.03. 10:46
Eredetileg 2006 karácsonya előtt kellett volna megjelennie a Windows Vistának, de a határidőt a Microsoft 2007 elejére módosította. Most egy piacelemző cég azonban azt állítja, hogy 2007 nyarán lesz csak a debütálás.

Mint emlékezetes, a Microsoft legutóbb márciusban jelentette be, hogy a Windows Vista megjelenése csöppet késik, és a várva várt operációs rendszer csak 2007 elején kerül a boltok polcaira. Most azonban a piackutatással foglalkozó Gartner azt állítja, hogy a második béta megjelenése után 9-12 hónapot kell várnunk a végleges változat megjelenésére, azaz csak 2007 második negyedévére készül el a Vista. Persze a Microsoft azt állítja, hogy minden rendben van, és tartani tudja a márciusban bejelentett határidőt.


Nézze meg a képeinket, nagyon sok van!
A Cnet informatikai lapban megjelent cikk azt írja, hogy a Gartner szerint a Windows moduláris struktúráját érintő 2004-es változtatások miatt a Microsoftnak több időre lesz szüksége ahhoz, hogy rendesen beállítsa az oprendszert, és eltüntesse a tesztelők által felfedezett hibákat. A Gartner szerint Windows XP és a Windows Vista között olyan sok különbség van, hogy sokkal nagyobb időt vesz átállás, mint amikor a Microsoft Windows 2000-ről frissített a Windows XP-re. A Windows XP második bétájának megjelenése után öt hónappal teljesen elkészült a rendszer, de akkor viszonylag kevés változás történt az előző verzió, a Windows 2000-hez képest. A Windows 2000 azonban tizenhat hónap alatt jutott el a béta 2 szintről a teljesen kész állapotba, mert annyira újszerű volt a rendszer felépítése. A Gartner szerint ugyanez érvényes most a Windows Vistára is.

Az emlékezetes márciusi bejelentéskor Jim Allchin, a Microsoft platformrészlegének vezetője azzal magyarázta a késést, hogy karácsony előtt nem lenne elegendő idejük a számítógépgyártóknak arra, hogy Vistát telepítsenek a gépeikre, a hardvergyártók azonban igencsak kiakadtak, mert sokan valószínűleg csak az új oprendszer miatt vettek volna új gépet maguknak. A Gartner egyébként a vállalati felhasználókat eddig is nagy óvatosságra intette, és azt javasolta, hogy 2008-ig egyáltalán ne foglalkozzanak a Vistával, mivel a most megvásárolható biztonsági szoftverek tartalmazzák a Vista által kínált extrákat.