Áron
-4 °C
12 °C
Index - In English In English Eng

2008 tíz legmenőbb iPhone-alkalmazása

2009.01.02. 11:31
A Wired összeszedte, mi pedig megmutatjuk, a tízezres szoftvertömegből melyik tíz iPhone alkalmazás volt a legjobb 2008-ban.

10. Stanza (ingyenes) : e-book olvasó, az Amazon Kindle nevű alkalmazásának fő versenytársa. Az olvasó előnye, hogy ingyenes, nem kell hozzá újabb kütyü, és a letölthető könyvekért sem kell fizetni. Hátránya viszont, hogy csak ötven évnél régebbi könyvek szerepelnek az adatbázisában.

9. SayWhere (ingyenes) : szövegfelismerő, leginkább akkor hasznos, ha az ember egyedül vezet, és útközben szeretné bepötyögni a gps-be az úticélt úgy, hogy életben is marad. Ezzel az alkalmazással ugyanis nem kell az iPhone virtuális billentyűzetén bénázni, elég a helyszínt kimondani.

8. Tweetie (3 dollár) : a legnépszerűbb mikroblogszolgáltatás, a Twitter eléréséhez alkalmas segítség. A twitterfüggők legfontosabb kelléke.

7. NetShare: drótnélküli modemmé alakítja az iPhone-t, de sajnos mostanra elérhetetlen. Az Apple kitiltotta az App boltból ezt az alkalmazást, mivel szerinte a program fejlesztője megsértette a felhasználási feltételeket. Így csak néhány szerencsés birtokolhatja a NetShare-t, ami tíz dollárba került, pedig ugyanilyen szolgáltatásokhoz havi harmincért lehet hozzájutni.

6. Shazam (ingyenes): hallasz egy szuper számot a rádióban, de fogalmad sincs, micsoda, nem tudod megjegyezni a szövegét, a zenéjét pedig még annyira sem. A Shazam erre a problémára nyújt megoldást: csak oda kell tartani az iPhone-t a rádióhoz, és a szoftver azonosítja az albumot, az előadót és a szám címét.

5. Ocarina (egy dollár): digitális okarinává alakítja a telefont. Fújni kell, és lefogni a megfelelő lyukakat, amelyeket ebben az esetben az érintőképernyőn megjelenő körök szimbolizálnak. Felvehetjük az így előállított zenét, és megoszthatjuk a többi iPhone-okarina használóval.

4. TapTapRevenge (ingyenes): mintha az ember iPhone-nal Guitar Hero-zna. Egy zenei játék ez is, amelyben ritmusra kell dobolni és rázni a készüléket.

3. Trism (három dollár): a játék magyar származású fejlesztője szerint két hónap alatt 250 ezer dollár hasznot termelt a bűvös kocka.

2. Pandora (ingyenes): Olyan zenehallgató megoldás, ami egy beírt stílust, vagy előadót mintául véve megpróbál hasonló jellegű számokat játszani. Virtuális dj, mesterséges intelligenciával.

1. Google Earth (ingyenes): Amikor Steve Jobs az iPhone-t úgy nevezte, hogy a "világ a zsebedben", valószínűleg nem szó szerint értette, mert akkor még nem volt meg a Google Earth iPhone-kompatibilis alkalmazása. 2008-ban az is megszületett.