Móric
5 °C
22 °C
Index - In English In English Eng

Az új iTunes lefagyasztja a Windows Vistát

2008.09.12. 13:15
Van, aki szerint HP nyomtatók, mások szerint Logitech meghajtóprogramok okozzák a hibát. Az Apple és a Microsoft hallgat, az iTunes 8 meg kék halálba dönti a Vistát.

Pár nappal az új, nyolcas verziószámú iTunes megjelenése után az Apple fórumait elárasztották a hozzászólások, amik mind arra panaszkodnak, hogy a program Windows Vista alatt a klasszikus kék halál jelenségét hozza elő, amint az ember rádugja a gépre az iPodját.

Az első ilyen panasz másfél órával a program megjelenése után jelent meg, azóta több százan erősítették meg, hogy az iTunes 8 és a Vista nem szeretik egymást. A probléma gyökere valószínűleg az Apple meghajtóprogramjában van, ami az USB-porton történő adatforgalmat intézi. Néhány felhasználónál sikerült azzal elkerülni a fagyást, ha lehúztak a gépről minden USB-n csatlakozó eszközt (gyanúsan sok az ilyen történetekben a HP nyomtató, de volt, ahol az egér, a billentyűzet, vagy szkenner kihúzása segített), másoknál frissen telepített Vistával, üres USB-portokkal is folytatódott a kék halál.

Egy másik elmélet a Logitech Setpoint meghajtóprogram-gyűjteményében látja a fagyás okát, a fórumban akadnak, akiknél ennek eltávolítása megoldotta a dolgot, másoknál nem.

Az Apple és a Microsoft egyelőre nem fűzött kommentárt az ügyhöz. Nem ez az első eset, hogy az iTunes és a Vista összeakad; legutóbb júliusban, a 7.7-es verzió okozott tömeges kék halált a Microsoft 64 bites operációs rendszereiben, amit egy szervizcsomag telepítése elhárított.