Jácint
16 °C
31 °C

Nőkkel ellenőriztetnék Lara Croftot

2002.10.11. 09:05
A Core Design játékfejlesztő stúdió szívesen alkalmazna nőket is a Tomb Raider-sorozat tesztelésére, ugyanis a cég szóvivője szerint a nők agya másképpen működik, mint a férfiaké.
A Core Design játékfejlesztő cég hamarosan szeretné piacra dobni a népszerű Tomb Raider-sorozat új epizódját - a címe egyébként Angel of Darkness (A sötétség angyala) lesz -, de eddig egyetlen nő sem jelentkezett a játék tesztelésére. A cég szóvivője, Gary Reading a BBC-nek azt mondta, hogy szívesen látna több, számítógépes ismeretekkel felvértezett nőt a játék tesztelésénél.

Új nézőpont

"Nem tudjuk, hogy miért nem jelentkeznek hölgyek, viszont van egy sajátos gondolkodásmód, ami a játék tesztelésekor nagyon hasznos, és ebben a nők igen jók lennének" - mondta el a szóvivő. Reading kifejtette, hogy a férfiak és a nők agya különbözőképpen működik. "Mi minden aspektust figyelembe szeretnénk venni. Egy nő agya új nézőponttal gazdagítaná a játékot" - tette hozzá.

Reading nem árulta el, mennyit fizetne egy női tesztelőnek, de közölte, hogy a fizetés nagyban múlik a tapasztalaton és más tényezőkön is. Megnyugtatólag közölte, hogy egy női tesztelő semmiképpen nem keresne kevesebbet, mint egy hasonló képességű és felkészültségű férfi. A Core Design 85 fős csapatában egyébként mindössze öt nő dolgozik.

Unalmas

A tesztelők feladata az, hogy hibákat keressenek a játékban, például nem vagy rosszul működő vizuális effekteket, vagy olyan helyszíneket, ahol Lara véletlenül a falon keresztül közlekedik az ajtó helyett. Richard Apperley, a cég egyik vezető tesztelője elmondta: "Amikor apró hibákat kell keresni és nagyon sok munkád van, az nagyon monotonná válhat."

Az öt Tomb Raider-játékból 1996 óta több mint 28 millió példányt adtak el világszerte.