16:00, December 01.
Horvátország 0
Belgium 0
Ahmad bin Ali Stadion F csoport
16:00, December 01.
Kanada 0
Marokkó 0
al-Tumama Stadion F csoport
20:00, December 01.
Japán 0
Spanyolország 0
Kalifa Nemzetközi Stadion E csoport
20:00, December 01.
Costa Rica 0
Németország 0

Nálunk is eredetiségvizsgálat kell a frissítéshez

2005.02.08. 16:35
Magyarországra is kiterjeszti eredetiségvizsgáló programját a Microsoft, amellyel az illegális szoftverhasználatot akarja visszaszorítani. A jogtiszta szoftvereket használók ajándékokat kapnak.

A Microsoft hazánkban is elindítja az „Eredeti Windows - Valódi Előny” nevű programot, derült ki a vállalat keddi sajtóközleményéből. Ez annyit jelent, hogy a Microsoft letöltési szájtja ellenőrizi a Windows szoftverlicencét (ha erre engedélyt kap), és sikeresen vizsgázó felhasználóknak csak ezután engedi meg különböző ingyenes szoftverek, például a Photo Story 3 letöltését. A hitelesített ügyfelek jelentős kedvezményeket kaphatnak bizonyos szolgáltatások vagy szoftverek árából is.

Átmeneti időszak

A most induló próbaidőszakban a részvétel önkéntes, de az év második felétől a Microsoft Letöltő Központ és a Windows Update szájtok megkövetelik a részvételt ahhoz, hogy a felhasználók mindenhez hozzáférhessenek. Akiknek hosszabb időre van szükségük ahhoz, hogy áttérjenek a jogtiszta Windowsra, a Windows XP automatikus frissítésével kapják meg a biztonsági frissítéseket.

Bejött a próba

A kezdeményezés 2004. szeptemberében kísérleti programként indult a Microsoft központi szájtján, ahol ellenőrzés után a magyar felhasználók eddig is hozzáférhettek az angol nyelvű kiegészítőkhöz. A Microsoft azért bővítette ki a programot Magyarországra és még huszonnégy másik országra, mert a vártnál több pozitív visszajelzést kapott, és beindítása óta ötmillió ember vett részt a kezdeményezésben.

A Microsoft szerint több millió egyéni felhasználó és vállalat szenved kárt az illegális szoftverek miatt, amelyek biztonsági réseket és kártékony kódokat is tartalmazhatnak, ezért mindent megtesznek az illegális szoftverek visszaszorításáért.  • Tippek
  • Hírek