A vizityúk él!

2000.05.31. 11:13

"A Moor megtette kötelességét, a Moor mehet."
Moon

Tartja magát a vizityúk kultusz Németországban. A játék alapján készült vicces dal mellé felsorakoznak a klónok, az ufók, és a patchek, úgyhogy fegyverbe!

Boning Modern Talking alapokon gimizik
Nem bír a vízityúkvadász-láznak vége lenni. Németországban a számítógép-használók kétharmada lövöldözik lápityúkra. Február óta gyilkolják a virtuális szárnyast a vérengző userek, és nem unták meg. Sőt, egyre nő a moorhuhn-klónok száma.

A lápityúkot a Johnny Walker egyik reklámjából kifejlesztő Phenomedia többszöri határidő-módosítással borzolja a fanatikusok idegeit - legutóbb húsvétra ígérték "A lápityúk visszavág" névre keresztelt második verziót - egyelőre, mint minden komoly project, csúszik.

Jönnek a klónok

tejgazdaság megmentése ufóktól, vasvillával
A nagy sikerű Moorhuhn mellé időközben természetesen felsorakoznak a klónok: aki unja a felföldet, vadászhat vasvillával tehénre, lőheti vízityúk helyett a televíziós Big-Brother lakó- és munkaközösség rokonszenves tagjait, továbbá és illetve vámpírokat is lehet kegyetlenül és könyörtelenül virtuálisan vadászni. Az alapelv nem változott: minden áldozat buta és passzív.

Egy müncheni kreatív stúdió által fejlesztett változatban, a Bimbesrepublikban, a Berlin felett repkedő CDU politikusokat kell pénzesbőröndökkel meghajigálni. A legtöbb ponttal azt jutalmazzák, aki Manfred Kanthert a CDU pénztárnokát, vagy a volt kancellárt, Helmut Kohlt dobja arcon. Ellenben, aki viszont a csata hevében a CDU "tiszta" politikusaira - például a jelenlegi elnökre, Angela Merkelre lő, azt jelentős pontlevonást kap.

Wigald Boning

Eleinte nem állt össze pontosan, hogy milyen súlyú tréfamestert állítottak a vizityúkot pusztító fegyver mögé, de azután mégis megláttam. A Big Brother hétzáró megashowjában lépett fel teljes vadászdresszben. Rájöttem, hogy Wigald Boning az, aki egykor népszerű dalt énekelt tusolórózsába, arról hogy büdös a lába. Azt a sikert azóta sem tudta reprodukálni, de mindent összevetve úgy vélem, hogy ő Németország Geszti Pétere.

A Phenomedia egyébként vonzza az egészséges italokat. A Bayerische Milchwirtschaft (Bajor Tejgazdaság) számára is készítettek egy programot "Mentsétek meg a teheneket" címmel.

Mit tehet a paraszt, ha a domboldalban landoló UFO-k el akarják rabolni a teheneket? Tűrje, hogy nem lesz sajt, meg tej a gyereknek reggelire? Nem. Természetesen vasvillát kell ragadni és nyakára hágni a földöntúli inváziónak. Az ügyes és ügyetlen játékosok kimutatást kapnak róla, hogy hány liter tejet mentettek meg.

Megújult fanpage

A hivatalos vizityúk-fanpage egyébként lendületesen fejlődött az elmúlt hónapok folyamán. Ahol azelőtt mindössze a tyúkok gombóc szemei világítottak, most már flash-animáció repül, és menübe van szedve minden. A legérdekesebb rész a patch szekció, ahol tetszés szerint Star Trekes, vagy húsvétinyulas játékká lehet tuningolni az unalmassá váló vizityúkot.

A király

A klasszikus lápityúkvadászat királya egy 22 éves filozófia szakos egyetemista, aki Andreas Schade (Kár András) néven regisztráltatta magát a fanpage-en hirdetett Bild-RTL versenyen. Az esseni srác 1085 ponttal áll az élen. A győztes (nickje: Darth Moorhuhn) egy 41.350 német márka értékű (DaimlerChrysler) Moorhuhn-Jeep tulajdnosa.  • Csok