Gusztáv
-4 °C
1 °C

Azonnali masszázs a Microsofttól

2005.03.07. 17:11
Céges kollaborációra serkent a Microsoft kedden bemutatandó üzenetküldő szoftvere, ami jól kezeli a tűzfalakat, és a cég szerint forradalmasítja a vállalati kommunikációt.

A tervek szerint már kedden megjelenhet a Microsoft vadonatúj azonnali üzenetküldő (instant messaging, IM) programja, amit a szoftvercég a San Joséi VON Spring 2005 konferencián készül bemutatni a közönségnek. A redmondi szoftvercég a programot a vállalati szféra kommunikációs igényeinek kielégítésére szánja - sok cégnél ugyanis kőkorszaki módszerekkel zajlik az információcsere: az alkalmazottak e-mailben, elektronikus listákon vagy - horribile dictu - szóban cserélnek eszmét egymással.

Kollaborál, kommunikál

A Microsoft egy az online kollaborációs szoftverek fejlesztésében jeleskedő céggel, a Radvisionnel, illetve a tűzfalszakértő Jasomi Networks-szel közösen fejlesztette ki az új szoftvert - ez a két cég az, amely a Microsoft Live Communications Server 2005 programjának kiegészítő alkalmazásait szállítja. Az új szoftver célja, hogy a vállalati felhasználóknak biztonságos, valós idejű kommunikációs rendszert biztosítson. Az üzenetküldő programra a Microsoft azért büszke, mert a szoftver a cég szerint túlmutat a pusztán a termelékenység fokozását célzó Office irodai programcsomag alkalmazásain.

A néven még a bemutatást megelőző napon sem nevezett programot a Microsoft szerint olyan céges vásárlók használják majd, akik ügyfeleiknek szeretnének telefonos vagy kábeles szolgáltatást nyújtani. A programot egy kanadai szolgáltató állítólag használja már egy ideje, de részleteket nem volt hajlandó elárulni.

Vágyom nálad lenni bitangul

Mint korábban írtuk, a Microsoft a vállalati szoftvercsomag bemutatásával egy időben, kedden készül lerántani a leplet az Istanbulról, egy az ICQ-hoz hasonló valós idejű üzenetküldő rendszerről. Az Istanbul, amit valószínűleg maga Bill Gates prezentál majd San Franciscóban, a hírek szerint együttműködik majd az Outlook levelezőklienssel, és a kapott adatok alapján el tudja majd dönteni, hogy egy beérkező telefonhívást a felhasználó vonalas vagy mobiltelefonjára irányítson-e.