Judit
3 °C
7 °C

A Microsoft szerint az embereknek nem kell a Chrome

2008.09.05. 15:20
Megjelent a Chrome, a világ megint a Google-ről beszél. A Microsoft ellentámadásba lendül.

Párhuzamosan azzal, hogy a magyar felhasználók között az Explorer népszerűsége átmeneti visszaesés után újra lenyomta a Firefoxét, befutott a MarketShare elemzőcég jelentése a böngészőpiac alakulásáról.

Eszerint az Explorer világszerte tovább veszített a népszerűségéből, két hónap alatt egy százalékkal csökkent a piaci részesedése, és most 72 százalékon áll; a Firefox közel a 20 százalékhoz, a Safari 6 százalék fölé kúszott, az Opera és a Netscape pedig továbbra is küzd az egyszázalékos határ eléréséért (a Chrome, ami egyes mérések szerint egy nap alatt elérte ezt, ebben a felmérésben még nem szerepel).

A Microsoft ennek ellenére bizakodó az Explorer jövőjével kapcsolatban. Dean Hachamovitch, a böngésző fejlesztőcsapatának vezetője magabiztosan nyilatkozta az Ars Technicának, hogy a Chrome színrelépése cseppet sem zavarja őket, és az IE8 úgyis lenyomja majd az összes konkurensét. Jobbak a szolgáltatásai, jobban védi a felhasználó személyes adatait, és több lehetőséget ad a júzernek, hogy az saját böngészési stílust alakítson ki - szólnak Hachamovitch érvei.

Hivatalosan egyelőre nincs adat arról, mikor jön ki a végleges Explorer 8, de a béta weboldalára kikerült egy megjegyzés, ami szerint a terméktámogatás november elsejéig él - ez pedig arra utal, hogy novemberben véglegesnek nyilvánítják a bétát, és új verziójú böngészővel vonul a Microsoft a Firefox, és a Chrome ellen.

A Microsoft időközben elindította 300 millió dolláeos marketingkampányát, amivel egyrészt az Apple-nek szeretne visszavágni a híres I'm a PC, I'm a Mac sorozatért, másrészt terjeszteni a gondolatot, hogy a Windows Vista, az Internet Explorer, meg úgy általában a Microsoft jelenti a technológia jövőjét. Az első (a neten elég lehangoló fogadtatásban részesült), másfél perces reklámban Bill Gates cipővásárlás közben találkozik a népszerű sorozatszínész Jerry Seinfielddel.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?