Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Ingyenes SMS-küldő program a Microsofttól

2003.09.09. 12:53
A Microsoft honlapján egy olyan ingyenes segédprogramot kínál letöltésre, amelynek segítségével a Windows XP alapú számítógépekről rövid szöveges üzenetek küldhetők a GSM hálózatokba.
Bár a program működéséhez továbbra is szükség van egy mobiltelefonra, azonban különösen hosszabb üzeneteknél jelentős könnyebbséget jelenthet, hogy a szöveget a mobilok kényelmetlen billentyűi helyett egy teljes méretű PC-billentyűzeten lehet begépelni.

Csak szöveges üzenetet tud

Az "SMS Sender" névre keresztelt segédprogram használatához mindössze egy Windows XP vagy újabb operációs rendszerre, valamint a számítógéphez csatlakoztatott mobiltelefonra van szükség.

A szoftver csak a rövid szöveges üzenetek elküldésében segít, így például nem képes sem MMS üzenetek összeállítására, sem a beérkezett SMS-ek fogadására. Szintén nem képes a mobiltelefonok kijelzőjén azonnal megjelenő Flash SMS-ek összeállítására sem.

A Windows XP mellett TabletPC és Windows Server 2003 operációs rendszereken is működő segédeszköz egyelőre sajnos magyar nyelven nem érhető el, így hazánk felhasználóinak is meg kell elégedniük valamely idegen nyelvet beszélő változatával, amelyek a Microsoft honlapjáról ingyenesen letölthetőek. A programmal küldött SMS-ek után viszont éppen úgy fizetni kell a mobilszolgáltatónak, mintha a telefonon írta volna meg azokat az ügyfél.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!