E3: A húrok közé csap a Microsoft

2008.07.14. 23:15
Ősszel teljesen átalakul az Xbox Live interfésze, és sok exkluzív zene lesz a gitárszimulátorokhoz.

A három nagy konzolgyártó közül először a Microsoft tartott sajtótájékoztatót az Electronic Entertainment Expo játékkiállításon. A Sony és a Microsoft által alaptalanul lenézett Nintendo azonban ügyesen időzítve publikált egy rövid hírt, és ezzel rögtön elterelte az újságírók figyelmét. A japán cég a Wii irányítójához készített egy kis kiegészítőt, amely pontosabban érzékeli a kar és a csukló mozgását.

Természetesen egy ilyen aprósággal nem lehet keresztbe tenni a Microsoftnak, lapbeszámolók szerint a redmondi cég igen energikus sajtótájékoztatóval nyitotta meg az iparág legnagyobb éves rendezvényét. Bemutatták a poszt-apokaliptikus környezetben játszódó Fallout 3 első élő demóját, majd Peter Molyneux bejelentette, hogy a Fable II októberben kerül a boltok polcaira. Noha a Gears 2 már korábban is látható volt működés közben, most kiderült, hogy a játékot november 7-én dobják a piacra, és egyszerre öt játékos alkothat majd kisebb hordát, hogy lekaszabolják a nagyobb és agresszívebb ellent. Lesz Final Fantasy XIII is az Xbox 360-on, de a megjelenés dátumát még nem árulták el.

Ősszel teljesen átalakul az Xbox Live, avatarok segítségével lehet majd navigálni a játékkonzolra lementett fotók, videók, zenék és játékok közt.

Megújulnak a népszerű rocksztár-szimulátorok is, az ősszel megjelenő Guitar Hero World Tour összes hangszere drót nélkül kommunikál majd a konzollal, a dobok mellett cimbalom cintányér is lesz, és a játékosok a saját szerzeményeiket megoszthatják majd az interneten. A bandák csatájában egyszerre nyolcan játszhatnak majd. A Guitar Hero World Tour kínálatában három R.E.M. szám lesz az együttes új albumáról, a Metallica pedig egy egész albummal beszáll, persze csak ha Lars a végén meg nem bánja. A készülő Death Magnetic című album összes számát letölthetik majd a játékosok.

Axl Rose beleegyezett, hogy a rivális Rock Band 2 nevű játék számlistájára a Chinese Democracy album egyik száma is felkerüljön, és a fejlesztők Bob Dylan és az AC/DC számainak a licencét is megvették.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Biztosítás