Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Száz évet öregedett egy francia újszülött

2006.01.07. 19:14
A francia társadalombiztosítás rendszerének szoftveres hibája miatt egy újszülött kisbabából százéves matróna lett. A számítógép ugyanis csak a születési év utolsó két jegyét olvasta be.

Egy kelet-franciaországi társadalombiztosítási pénztárban a jelek szerint a Y2K-problémával küszködnek, hiába kezdődik már hatodik éve 2-vel az évszám.

Az egészségbiztosító rendszerében egy újszülött kislányt 100 éves matrónaként rögzítettek. A három hetes Eloďse édesanyja a gyógyszertárban való fizetésnél állapította meg, hogy a recepten a gyermeke születési évére vonatkozó rovatban 2005 helyett 1905 áll.

Másokat is érinthet

A Nancy-ben székelő CPAM egészségpénztár elismerte, hogy néhány esetben probléma akad a gyógyszertárakban és az orvosoknál rendszeresített szkennerekkel, írta az APA.

Ezek a készülékek ugyanis csak az évszám utolsó két jegyét értelmezik, az évszázadok között nem tudnak különbséget tenni. Az egészségpénztárnál most belső vizsgálat indult, hogy más gyermekeket is érint-e a probléma.