Valér
4 °C
8 °C

A Novell is támogatja a Linuxot

2003.07.10. 17:16
A Novell bejelentette, hogy a jövőben az összes hálózati szolgáltatása Linux alapokon is futtatható lesz, illetve a linuxos termékvonalát az IBM vállalati ügyfelei számára elérhetővé teszi. Ezzel a lépéssel újabb világméretű informatikai cég csatlakozott a nyilt forráskódú operációs rendszer támogatói köréhez.
A Novell Magyarország, az IBM Magyarországi Kft. és a SuSE Linux magyarországi képviselete egy csütörtökön megtartott sajtótájékoztatón bejelentette a Novell linuxos szerepvállalásának legújabb mérföldkövét, a Novell Nterprise Linux Services megoldásokat. Az Nterprise Linux Services fájlkiszolgáló, nyomtatási, üzenetkezelési, címtár és felügyeleti szolgáltatásokat nyújt egy integrált csomagban.

Először IBM szervereken

Az Novell Nterprise Linux Services kezdetben az IBM eServer xSeries szerverekhez lesz elérhető, és a későbbiekben az IBM eServer zSeries, eServer iSeries és eServer pSeries szervereken válik támogatottá. Emellett a Novell többplatformos internetes üzenetkezelő megoldása, a Novell NetMail következő verziója is támogatni fogja a Linuxot futtató IBM eServer zSeries szervereket.

Szittya Tamás, a Novell Magyarország ügyvezető igazgatója elmondta, hogy az első verzió a SuSE Enterprise Server és a Red Hat Enterprise Server rendszerekre fog elkészülni. Szentiványi Gábor, a SuSE Linux magyarországi képviselője elmondta: a Linux olyan stabil alapot jelent, amelyre építkezni tud a Novell.