Zelma, Rajmund
-6 °C
1 °C

Az NSA kiadta az új SE Linuxot

2004.02.26. 16:21
Az amerikai nemzetbiztonsági hivatal (NSA) honlapjáról letölthető a bombabiztosnak mondott Linux-változat új kiadása. A "biztonsági Linux" immár a 2.6.3 és 2.4.24 kernelen alapul.
Az amerikai nemzetbiztonsági hivatal (NSA) kiadta a saját fejlesztésű, emelt biztonsági szintű (SE, Security Enhanced) Linux operációs rendszer új változatát. A módosítások közé tartoznak olyan modulok, amelyek speciális biztonsági funkciókat látnak el. Az ingyenesen letölthető "biztonsági Linux" ezen kívül már a 2.6.3 és 2.4.24 kernelen alapul, írta a Der Standard.

Titkosított fájlrendszer

Az SE-Linux a fejlesztők szándékai szerint különösen biztonságos disztribúciója a nyílt forráskódú operációs rendszernek. Az integrált funkciók egyebek mellett arról gondoskodnak, hogy a vírusok, féregvírusok és a hackerek ne tudják átvenni az irányítást a gép felett.

Ugyanígy elejét veszik az adatok elvesztésének és kikémlelésének. A titkosított fájlrendszeren kívül különlegesen védett az adminisztrátori jogokat és hozzáféréseket szabályzó rendszer integrált egysége is.