Sára, Márió
2 °C
6 °C

Jövőre jön az új Microsoft Office

2005.05.13. 11:09
A Microsoft illetékesei egészen eddig csupán annyit mondtak az Office következő változatáról, hogy nagyjából a Longhornnal egy időben készül el.

Bill Gates bejelentette, hogy az Office 12 néven ismert irodai programcsomag 2006-ban jelenik meg. Bár a Microsoft vezető szoftvertervező mérnöke nem mondott konkrét időpontot, egyes iparági szakértők szerint az új termék júliusban kerül a boltok polcaira, amikor a legutóbbi változat, az Office 2003 már majdnem három éves lesz.

A zsebszámítógépeken futó Windows Mobile 5 bemutatóján Bill Gates elmondta, hogy az Office 12 -ben változik a munkafolyamatok és hozzáférési jogok kezelése, a határidőnaplók megosztása és az üzleti folyamatok irányítása. Az áráról egyelőre nem tudni semmit.

A végfelhasználók gépeire kerülő Office mellett új szervertermékek is megjelennek majd, amelyek elsősorban a csoportos munkát segítik. Szakértők szerint egy új Excel szerveren dolgoznak a redmondi mérnökök, a Microsoft azonban nem kommentálta ezt az értesülést.

Bármilyen vonzó újdonságok is lesznek az Office 12-ben, a Microsoft valószínűleg nehezen tudja majd rávenni a felhasználókat a váltásra, ami az összes utóbbi változatnál is gondot okozott. A Register informatikai lap információi szerint a felhasználók harminc százaléka leragadt az Office 97-nél, mivel a régi csomag által nyújtott szolgáltatásokkal is nagyszerűen elboldogulnak, és nem hiányzik nekik az újabb verziókban megjelent csoportmunka-támogatás.