Klaudia
-3 °C
3 °C

Segélyelosztó játék gyerekeknek

2005.04.15. 15:10
Szociális segélyek elosztásával kapcsolatos oktató játékot fejlesztett gyerekeknek az ENSZ, írja a BBC.

A Food Force nevű játék a Világélelmezési Program szervezőinek ötlete. Céljuk, hogy a fiatal generációt is megismertessék a segítségnyújtás feladataival, és a globális éhínség jelentőségével. A Világélelmezési Program, amely tavaly több mint százmillió ember élelmezését felügyelte, most a videójátékok népszerűségét használja fel az oktatásra és figyelemfelhívásra.

Izgalmas és dinamikus

A pc-n és Mac-en is futó játék ingyenes, a Food-force.com oldalról letölthető. A római Deepend készítette a játék dizájnját, a fejlesztést pedig a londoni Playerthree vállalta.

"Az izgalmas és dinamikus játékon keresztül a gyerekek több mindent megértenek majd az éhínséggel kapcsolatban, amely több embert gyilkol meg, mint az AIDS, a malária és a tuberkulózis együttéve" - mondta Neil Gallagher, a Világélelmezési Program kommunikációs igazgatója.

Hat küldetés

A játékban hat küldetést kell végrehajtani, a szereplő karakterek a Világélelmezési Program munkatársai. Minden küldetés egy eligazítással kezdődik, amelynek során a Food Force-karakterek elmagyarázzák milyen kihívásokkal kell majd a játékosnak szembenéznie.

A feladat teljesítéséhez gyors és pontos játékosnak kell lenni, valamint megfelelően kell helytállni a döntéshelyzetekben. A küldetés befejezése után a játékosok végignéznek egy rövid bejátszást arról, hogy a valódi segélyszervezetek hogyan döntöttek volna, ha egy hasonló küldetést kell teljesíteniük.