Gusztáv
-4 °C
1 °C

Ingyen internetes telefon a Nerótól

2005.11.30. 16:15
Korlátlan ideig használható ingyenes változatban letölthető a Nero VoIP-szoftvere. A Sipps fapados változata csak öt személy adatait tudja megjegyezni.

A cd- és dvd-író programjairól ismert Nero szoftvercég letölthetővé tette a Sipps Voice-over-IP alkalmazás ingyenes változatát. A demóváltozat használatát időben nem korlátozzák, írta a PC Welt.

A "Sipps Free" ugyanakkor nem tartalmazza a teljes változat minden funkcióját. A csomagnak része a pc-ről pc-re való ingyenes telefonálás, a legfeljebb háromoldalú konferenciahívás.

A vezetékesre is akár

A legutolsó néhány hívás adatait megjegyzi a program, a telefonkönyvben viszont csak öt személy adatait lehet elmenteni. A vezetékes hálózatot illetve mobiltelefonokat szintén lehet hívni a programmal, ehhez viszont szerződést kell kötni a megfelelő szolgáltatók egyikével, és ezek a hívások természetesen már pénzbe kerülnek.

A felhasználó keze a szolgáltató kiválasztásában nincsen megkötve, a beállításokat szabadon lehet konfigurálni. A Sipps minimális rendszerkövetelménye a Windows 98 SE, ajánlott viszont az XP illetve a W2K.

A felhasználó később a Sipps Free-t bármikor frissítheti a teljes változatra, ennek költsége nem egészen 30 euró. Ekkor a funkciók közé bekerül az Outlook-szinkronizálás, címlista és szűrők, spamszűrés és az AIM/ICQ/Jabber üzenőprogramok támogatása.