Bernadett
7 °C
12 °C
Index - In English In English Eng

Videojátékot készít a 300 rendezője

2008.09.30. 14:03
George Lucas és Steven Spielberg után Hollywood legfrissebb generációja is beszáll a játékiparba.

A világ legnagyobb videojáték-kiadó vége, az Electronic Arts, valamint a hollywoodi sztárok közé a Holtak hajnala és a 300 című filmekkel berobbant rendező, Zack Snyder közös projektet indít: Snyder egy videojáték fejlesztésének kreatív vezetője lesz a kiadó Los Angeles-i stúdiójában. A rendező rögtön három játékra szerződött le, de a közeljövőben csak az első fejlesztése indul el.

Magáról a játékról szinte semmit nem árultak el, annyi biztos csak, hogy nem egy film alapján készül, hanem teljesen új, eredeti ötletre építik - és persze valószínűleg később mozifilm is lesz belőle. A fejlesztés valószínűleg jövőre indul el komolyabban, amikor Snyder végez a Watchmen című képregényen alapuló új filmje utómunkálataival.

Snyder nem az első hollywoodi nagyágyú, aki játékfejlesztésre adja a fejét: George Lucas például már a nyolcvanas években külön céget alapított videojátékok készítésére, de az akciósztár Vin Dieselnek is saját fejlesztőcége van, ami a saját filmjeinek játékverzióit készíti. Steven Spielberg pedig éppen letudta egy játéka megjelenését, szintén az Electronic Artsnál (a Boom Blox Wii-n aratott közepes sikert nyár elején), és máris belevágott egy egyelőre cím nélküli világháborús-kémes játékba.