16:00, November 30.
Ausztrália 0
Dánia 0
al-Dzsanúb Stadion D csoport
16:00, November 30.
Tunézia 0
Franciaország 0
Education City Stadion D csoport
20:00, November 30.
Lengyelország 0
Argentína 0
974 Stadion C csoport
20:00, November 30.
Szaúd-Arábia 0
Mexikó 0

A Sony a Star Office-ra cseréli az MS Workst

2002.12.09. 15:57
A japán konszern úgy határozott, hogy az évvégétől az Európában eladott desktop gépek többségére az "MS Works" helyett a Sun Microsystems "Star Office" csomagja kerül.
A Sun Microsystems és a Sony konszern megállapodása alapján a jövőben az európában forgalmazott Sony PC-k néhány sorozatára a Microsoft Works helyett a Star Office-t telepítik.

Az év végétől a japán gyártó a Star Office 6.0-ot alkalmazza a Nagy-Britanniában, Franciaországban, Spanyolországban, Ausztriában, Németországban és Svájcban eladott asztali számítógépei többségén. A Sun nyílt forráskódú programcsomagja szövegszerkesztő és táblázatkezelő szoftvert illetve más irodai alkalmazásokat tartalmaz.

Mindenekelőtt az alacsonyabb költségek miatt választják a PC-gyártókat az alternatív megoldásokat. Az asztali gépeken elérhető nyereség közel nullára redukálódott, ezért a gyártók kedvező szoftverbeszerzésekkel próbálják javítani a profitot.

Nincs már kompatibilitási zűr

Augusztus végén a Dell döntött úgy, hogy a HP nyomdokaiba lépve néhány gépéről eltávolítja a Microsoft Works irodai programcsomagot. Azóta a "Pavillon" sorozatra a kanadai Corel Word Perfect irodai alkalmazásai kerülnek.

"A PC-gyártók könnyedén válthatnak Word Perfect-re vagy Star Office-ra, mivel mindkét program jól képes kezelni a széles körben elterjedt DOC formátumot" - idézte a ZDNet Jonathan Eunice-t, az Illuminata piackutató cég elemzőjét.

A szakértő emlékeztetett rá, hogy kezdetben voltak kompatibilitási problémák a Star Office alatt készült dokumentumok Microsoft termékekben való megnyitásánál, de ezeket azóta már kiküszöbölték.  • Tippek
  • Bankszámla