Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Döcögve indult a Vista SP1

2008.03.21. 10:29
Néhány napja hozzáférhető a Windows Vista régóta várt első szervizcsomagja - egyelőre csak manuális letöltésként a Microsoft weboldaláról, az automatikus frissítés csak később indul el, hogy időben kicsit jobban eloszoljon a sok letöltés okozta terhelés.

A felhasználók visszajelzése egyelőre egyöntetűen negatív: az SP1 a beszámolók szerint lassítja a rendszer és rejtélyes fagyásokat okoz - már ha egyáltalán hagyja magát telepíteni.

A hivatalos Vista blogon a kommentezők általános jelzője a szervizcsomagra a "katasztrofális", és roppant változatos hibajelenségekre hívják fel a figyelmet. A legáltalánosabb probléma, hogy telepítés után az Nvidia videokártyák meghajtóprogramjai sok esetben egyszerűen eltűnnek, illetve egyes hangkártyáknál és alaplapra integrált videokártyáknál (többek között széles körben elterjedt Realtek, Creavite és Intel típusok) a meghajtóprogramokat kézzel vissza kell állítani egy régebbi verzióra, mert a SP1 nem szereti őket.

Ezen felül a felhasználók rejtélyes lassulásokról, akadozásról, és nem túl sűrű, ám annál idegesítőbb rendszerösszeomlásokról számolnak be - ami szöges ellentétben áll azzal, hogy az ígéretek szerint a szervizcsomag éppen a stabilitáson és a sebességen javít majd látványosan.

A Microsoft most a szervizcsomag hibáit foltozgatja a beérkezett visszajelzések alapján. Az SP1 igazi éles bevetése áprilisban indul, amikor automatikusan letölti majd minden Vista a netről a frissítést, és így az nem csak a kíváncsi érdeklődőkhöz, de az igazi tömegekhez is eljut.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?