Gedeon, Johanna
2 °C
17 °C
Index - In English In English Eng

Eltanácsol a Firefoxtól a hivatal

2005.10.12. 10:45
A New York-i Tompkins megye túlbuzgó vezetői "biztonsági okokból" az Internet Explorer mellett kampányolnak, és egy áprilisban kijavított hiba miatt a Firefox letörlésére utasítják a hivatali dolgozókat.

Az internetes biztonságról vallott szokatlan nézeteivel tűnik ki New York szövetségi állam Tompkins megyéjének hivatalos oldala, amely biztonsági okokból a hivatalok minden dolgozójának az Internet Explorer webböngésző egyedüli alkalmazását javasolja.

A Mozilla Firefox használatáta nemcsak hogy nem javallott, de ha már megtalálható az alkalmazás a számítógépen, gyorsan le kell törölni, áll az oldalon. Ugyanilyen sorsot szán a hivatal a Netscape-nek is. A többi alternatív böngészőt, például az Operát nem említik név szerint, de látatlanban elrendelik ezeknek a szoftvereknek az eltávolítását, írta a Der Standard.

És a többi bajok

Az intézkedés indokaként a Firefox esetében egy áprilisban lezárt biztonsági résről szóló jelentést neveznek meg az oldal készítői. Az Internet Explorer esetében hasonló hivatkozásokat viszont nem tüntettek fel.

Az oldal készítőinek jó szándékát viszont nem lehet kétségbe vonni. A hivatali dolgozók gyorstaplalón sajátíthatják el a vírusok, hoaxok és az öntelepítő spyware-ek elleni védekezés módszereit, és megismerkedehetnek tucatnyi olyan alkalmazással, amelyet nem ajánlatos telepíteni.