Máté, Mirella
12 °C
30 °C

Videó az új Windowsról

2008.09.23. 07:48
Felbukkant egy fotó és egy videó is az új Windowsról, ami ugyan pont úgy néz ki, mint a Vista, de várhatóan gördülékenyebb lesz vele a munka. Elvileg egy év múlva már használhatjuk is.

Mivel hivatalosan alig lehet valamit tudni a Windows 7-esről, sosem lehetünk biztosak abban, hogy a különböző helyeken felbukkanó képek, videók mennyire eredetiek, de az Engadget és a ThinkNext, meg mostanra már a fél online média úgy gondolja, hogy érdemes foglalkozni a napokban napvilágra került képpel. Elvileg a rövidesen érkező Windowst, a 7-est látjuk rajta, méghozzá az M3 Build 6780-as verziót, ami egyébként nem sok eltérést mutat a Vistához képest, sőt, legyünk őszinték, elsőre pont ugyanúgy néz ki.

Nincs forradalom akkor sem, ha a videót nézzük meg, ami nem csoda, mert már korábban kiderült, hogy a 7-es inkább egy Vista deluxe lesz, mint valami eget rengetően újszerű OS.

Amennyiben a kép nem Photoshoppal készült, már csak amiatt is felértékelődik, mert jelzi a Milestone 3 megérkezését: egy hete írtuk meg, hogy a Windows 7-es fejlesztése fontos mérföldkőhöz érkezett, és rövidesen a tesztelőkhöz kerülhet az M3-as, amire bizonyíték lehet a mostani fotó.

Az M3-as után sokan a nyilvános previewt várják, sokak szerint októberben mutatkozhat be a program, aminek nyilvános bétája még 2008-ban eljuthat a tesztelőkhöz. Pontos megjelenési dátum nincs, de egyesek 2009 első felére teszik a 7-es premierjét, ami meglehetősen rövid, két és fél éves életciklust jelentene a mérsékelten sikeres Vistának.