Zelma, Rajmund
-6 °C
1 °C

Videomagnó pc-ből

2005.12.21. 15:30
A merevlemezes rögzítők egyszerűen kezelhető alternatíváját ígéri jövőre a felhasználóknak a ReplayTV. A fejlesztőcég a digitális rögzítők gyártása helyett a pc-k szoftveres bűvölésére tér át.

A ReplayTV jövőre olyan szoftvert kíván piacra dobni, amelynek segítségével lehetőség nyílik tévéadások elmentésére a számítógépen. A merevlemezes műsorrögzítővel híressé vált cég a programját 2006-ban a Hauppauge közreműködésével kívánja megjelentetni, írta a CNet.

A szoftver a tervek szerint a Hauppauge WinTV-PVR Tuner-Encoder-Card nevezetű tunerkártyájával együtt lesz kapható. Mostanáig sokszor elhangzott az a kifogás, hogy a tévékártyák szoftverei nem veszik fel a versenyt a merevlemezes rögzítő funkcióival.

A ReplayTV és a Hauppauge azt remélik, hogy ezen most változtatni tudnak. A rendszerről a két cég 2006-ra ígért közelebbi részleteket.

Alternatív videomagnó

Az új szoftver mindenekelőtt azoknak a felhasználóknak lehet érdekes, akik számára új terület a PC multimédia célokra való alkalmazása, illetve akik a merevlemezes rögzítők egyszerűen kezelhető alternatíváját keresik.

A ReplayTV és a TiVo közel egy időben fejlesztett ki digitális merevlemezes rögzítőt. A konkurens TiVo időközben átvette a piaci elsőbbséget, mialatt a ReplayTV a reklámblokkok kiiktatása miatt vonta magára a médiakonszernek haragját.

A céget tavaly átszervezték, és a jövőben a szoftverfejlesztésre koncentrál, jelentette ki a ReplayTV szóvivője. A cég utolsó digitális rögzítőjét a karácsonyi szezonban értékesítik.