Vencel
15 °C
23 °C

Szabadon letölthető az új Windows

2006.09.08. 11:20
Nem késlekedett sokat a Microsoft a Windows Vista első végleges tesztverziójának kiadásával, pontosan egy héttel a hivatalos tesztelők után az átlagfelhasználók is lehetőséget kaptak a Release Candidate 1 (RC1) kipróbálására.

Múlt héten jelentette be a Microsoft a Windows Vista operációs rendszer Release Candidate 1 verzióját, és péntektől bárki dvd-re írhatja a 2,5 gigabájtos telepítőt. Telepíteni azonban - egyelőre - csak azok tudják, akik júniusban regisztráltak a Microsoft Customer Preview Programra, és akkor kaptak telepítőkódot.

A legutóbbi nyilvános tesztváltozat, a béta 2 korlátozott számban volt elérhető a CPP keretében, de így is kétmillióan kipróbálhatták, és a Microsoft azt ígéri, hogy hamarosan újabb érdeklődők juthatnak telepítőkódhoz.

A Windows Vista RC1-ről érdemes tudni, hogy csak 2007. június 1-ig használható, és a Microsoft semmilyen technikai támogatást nem nyújt hozzá. A kísérletező kedvű felhasználók azonban hírcsoportokban választ találhatnak a Vista RC1 használatával és telepítésével kapcsolatos kérdéseikre. http://windowshelp.microsoft.com

Bár egyelőre kevés Vistára írt kártevő keringhet az interneten, a Microsoft azt javasolja a felhasználóknak, hogy a biztonság kedvéért telepítsenek a gépükre víruskeresőt.