Etelka, Aletta
1 °C
5 °C

Csak 2007-ben lesz új Windows

2006.03.22. 11:30
Megint elhalasztotta a Microsoft a Windows Vista megjelenését. Az operációs rendszer az eredeti tervek szerint 2006 végén került volna az a boltok polcaira, de csak 2007 januárjában lesz ott.

Bár az üzleti felhasználóknak szánt, mennyiségi licences Windows Vista változatok az eredetileg tervnek megfelelően már novemberben megvásárolhatók lesznek, a fogyasztóknak szánt verziók csak 2007 januárjában jelennek meg, mondta elemzőknek Jim Allchin, a Microsoft platformrészlegének társelnöke.

Allchin azzal magyarázta a csúszást, hogy az iparágnak nem lenne elegendő ideje felkészülni az ünnepekre, a számítógépgyártóknak több időre van szükségük ahhoz, hogy Windows Vistával előre felszerelt pécéket tudjanak piacra dobni. A részlegvezető utalt arra is, hogy még bizonyos biztonsági fejlesztéseket is elvégeznek, mielőtt az oprendszert kiadják.

A csúszásnak valószínűleg nem lesz hatása a Microsoft üzleti eredményeire, írja az Ars Technica, ugyanakkor komolyan befolyásolhatja a Vista terjedésének az ütemét, hiszen ha a Microsoft időben elkészült volna, a idén karácsonykor valószínűleg már csak Vistával szerelt új pécéket lehetne kapni.