Vencel
15 °C
23 °C

Új Windows kilencvenezer forintért

2006.08.30. 12:20
Az Amazon.com kereskedőszájt nyilvánosságra hozta a még készülő Windows Vista operációs rendszer árait, és előrendeléseket is felvesz. A legbrutálisabb változat, az Ultimate négyszáz dollárba kerül.

Engedett a fogyasztói nyomásnak az Amazon.com kereskedőszájt, és nyilvánosságra hozta a még készülő Windows Vista operációs rendszer árait. Magyarán már most fizethetünk a szoftverért, amelynek a vállalati verziója novemberben, a fogyasztói verziója leghamarabb januárban kerül a boltok polcaira.

Tízezres különbség

Az új Windows várhatóan legnépszerűbb változatát, a szórakoztató központtal és multimédiás extrákkal felszerelt Home Premiumot átszámítva ötvenezer forintért (239 amerikai dollárért) árulja az Amazon.com. A Windows XP Professional helyébe lépő Windows Vista Business, amelyet vállalati felhasználóknak szán a Microsoft, valamivel drágább, hatvanötezer forintba (299 dollárba) kerül.

Míg a térhatású kezelőfelület és más látványos újítást egyáltalán nem tartalmazó Home Basicet negyvenháromezer forintért, azaz 199 dollárért meg lehet megszerezni, addig az összes létező extrával felszerelt Ultimate ennek a duplájába, majdnem kilencvenezer forintba (399 dollárba) kerül.

Olcsóbb továbblépés

Persze az Amazon.com weboldaláról nemcsak azok vásárolhatnak, akik teljes változatot szeretnének venni, hanem azok is, akik meglévő Windows XP oprendszerüket szeretnék Vistára cserélni, valamivel olcsóbban. A Windows Vista Home Premium upgrade változata harmincnégyezer, a Home Basic upgrade huszonegyezer forintba kerül (159 illetve 99 dollár).

Hivatalosan nem erősítette meg a Microsoft, hogy valóban ezek lesznek-e a Vista árai, de a Yahoo News cikke szerint a szoftvergyártó vállalat szeptember végén közli majd az árakat, mikor kiadja a majdnem teljes release candidate 1 (RC1) verziót. Az Amazon.com egyébként azért kezdett előrendeléseket felvenni, mert ezt követelték tőle a vásárlók, írja a Yahoo, és az árakat nem a kisujjukból szopták ki, hanem a Microsofttól kapták.