Géza
-11 °C
-4 °C

Még november megérkezik a Windows Vista

2006.11.02. 19:33
A Microsoft bejelentette, november harmincadikán dobják piacra új operációs rendszere vállalati verzióját, írja az ITWire.

A hivatalos bejelentés szerint november 30-án a Windows Vista operációs rendszer vállalati verziója mellett az Office irodai szoftvercsomag 2007-es változata is megjelenik.

De ezen a napon kezdődik annak az Exchange Server 2007 értékesítése is, melynek segítségével a vállalatok kipróbálhatják a Microsoft új mailszerverét és mailkliensét, az Outlook 2007-et.

Mivel a megjelenés időpontja világpremier, az ausztrál és új-zélandi felhasználók néhány órával hamarabb kaphatják kézhez a Vistát, mint az amerikai felhasználók. (Sőt, egyes információk szerint Kanadában már napokkal korábban kaphatóak lesznek az új szoftverek.) A hivatalos New York-i bemutatón Steve Ballmer vezérigazgató is jelen lesz.

A novemberi nyitás csak a Windows Vista üzleti verziójára vonatkozik, melyet az üzleti felhasználók mellett szakújságírók és szakemberek próbálhatnak ki. Az operációs rendszer általános, fogyasztói kiadása várhatóan csak 2007 elejétől - egyes hírek szerint január 30-ától - lesz kapható.

Azok se aggódjanak, akik januárig szeretnének operációs rendszert venni a Microsofttól: egyes gyártóknál a most megvásárolt XP-t januárban ingyenesen vagy kedvezményes áron lehet majd Vistára frissíteni.