Friderika
10 °C
18 °C

Szebb aknakereső és pasziánsz az új Windowsban

2006.07.26. 11:00
2001. októbere óta nem újított operációs rendszerrel a Windows. Ha minden igaz, jövőre jön a Vista, amelyben csilli-villi a kezelőfelület, újak a multimédiás szoftverek, erősebb a védelem, gyorsabb a kereső, és még a játékok is új dizájnt kapnak. Csinosabb lesz az aknakereső, az admirális és a pasziánsz is, ráadásul bekerül a madzsong és a sakk is.

A Vistát jó lesz nézni, hála a Windows új grafikus felületének. A Windows nagygeneráljába a játékok felújítása is belefért, és nemcsak a tízezer forintos játékszoftverek lesznek szebbek az új DirectX 10 programozási interfésznek köszönhetően, hanem az ingyenes, beépített játékok is. A Vistában emellett megjelent egy játékmenedzselő bővítés, a Games Explorer, amely a játéklista mellett a játék kiadóját, fejlesztőjét és a korhatárt jelző címkéjét is mutatja, írja a Gamespot.com.


Nézze meg a Vista játékdizájnját!

A Windows 95 óta imádott Admirális arculatán kívüli legnagyobb újítása a visszavonás parancs, amivel sokkal egyszerűbb nyerni, ugyanis akár a játék legelejéig visszalépkedhet, aki hibázik. A visszavonás a többi kártyajátékban, illetve a madzsongban és a sakkban is szerepel.

A Vistás pasziánszba két háromdimenziós pakli került, ráadásul az új útbaigazító opcióval segítséget is lehet kérni a lépéshez, a H (hint) billentyű segítségével. A számítógépjátékok örökzöldje, az aknakereső is új arculatot kapott, új animációk szórakoztatják a munkaidőben titokban robbantgató felhasználókat. Látványosabb lesz a játék, az új verzióban, ha valaki véletlenül aknára kattint, a játék a maradék bombákat nem egyszerre, hanem egyenként, külön detonációval, drámai látvánnyal robbantja, a legközelebbi rejtett aknától kezdve a legtávolabbiig.


Szép aknakaereső, és a többi.

Az eddigi Windowsos játékgyűjtemény (admirális, solitaire, aknakereső és hearts) mellé a Vistában háromdimenziós sakkal (Chess Titans) és madzsonggal is játszhatunk. A Chess Titansban hat, eltérő nehézségű szint van, a játékos választhatja a gép elleni vagy a másik felhasználó elleni küzdelmet. Egyetlen szépséghibája van: a Mahjong Titans-szal együtt nem szerepel a Vista Home Basic verziójában, külön kell rá költeni, ugyanis csak a Premium, Business, Enterprise, vagy Ultimate kiadásokhoz jár.

Nemcsak az unatkozó felnőttekre, hanem a kisiskolásokra is gondolt a Windows fejlesztőcsapata, nekik szánja a Purble Place-t, amiben három játék szórakoztatja a kicsiket: egy párosító, egy sütisütő és egy tippekre épített játék, ahol arccal és ruhákkal kell díszíteni egy függöny mögött álló figurát.