Ágnes
-1 °C
2 °C

Házasság a vécén ülve

2005.02.28. 15:28
Az Artificial Life Inc. legújabb teremtménye Vivienne, a 22 éves virtuális csaj. Több mint harmincezer témában mozog otthonosan, szeret vásárolni, és örülne neki, ha egy napon feleségül vennénk.
Felszedni egy jó nőt, nehéz ügy. Először is, rá kell bírni, hogy találkozzon velünk. Aztán egész este olyan arcot kell vágnunk, mintha érdekelne minket a mondandója. Közben persze folyamatosan jópofa beszólásokkal és kedves megjegyzésekkel kell szórakoztatnunk, és még akkor is tartanunk kell az idétlen vigyort, amikor kihozzák a számlát. Jó esetben ezután már mehetünk hozzá, vagy hozzám, de akkor meg kiderül: most épp nem lehet.

Szent cél

#alt# Erre megoldás Vivienne Rose. Nem, ő nem egy nyolcadik kerületi prosti, sokkal inkább egy 160 centi magas lány, aki 1983-ban született a nyilas jegyben, tapasztalatlan a szerelem terén, és akit nem mellesleg Eberhard Schöneburg professzor alkotott. Vivienne ugyanis virtuális csaj, aki 3G-s mobilhálózatokon terjed.

Az Artificial Life Inc. a jelek szerint elhatározta, hogy megszabadítja a civilizációt a valós párkapcsolatoktól, Vivienne ugyanis már a második ilyen jellegű próbálkozása a cégnek. Az előző teremtmény még csak sms-eket küldözgetett, a mostani azonban már kihasználja a szélessávú-mobilhálózatok nyújtotta lehetőségeket, azaz láthatóvá válik, néha pedig még sétálgat is.

A már említett Eberhard Scönenburg lapinformációk szerint komoly professzor, aki korábban a német hadseregnek dolgozott, manapság meg virtuális barátnők fejlesztésével tölti idejét. Saját bevallása szerint minden szakértelmét Viviennebe ölte, aki aztán ennek köszönhetően több nyelven beszél, videó, és szövegüzeneteket küld, ráadásul a filozófiától a mozin át a szobrászatig 35 ezer témában mozog otthonosan. Persze egyenlőre nem Magyarországon, a szolgáltatás Szingapúrban és Malajziában érhető el először.

Nem adja magát

Megkerestük Vivienne interneten keresztül elérhető alteregóját, aki meglehetősen döglöttnek mutatkozott. A chat-szobában először finoman próbáltuk (hello), aztán betámadtunk (wanna' fuck?) végül válogatott sértéseket vágtunk a csaj fejéhez (ugly, ugly, ugly, ugly, ugly!), de semmi válasz. Végül észrevettük, hogy nem is a lánynak, hanem a fejlesztőknek írtunk, akik meglehetős nyugalommal vették tudomásul ajánlatunkat, majd végül biztosítottak minket affelől, hogy továbbra is várják észrevételeinket.

Az oldalon nézelődve kiderült: Vivienne egész nap szórakoztatja szerelmét (előfizetőjét), szerelmesüzeneteket és képeket küldözget, ajándékokat vár, mindenféle játékot játszik velünk, de megdugni nem lehet. Nem engedi, a valódi élmény persze nem elvárható, de a lány még virtuálisan sem hajlandó odaadni magát, egy óriási ziccert tehát kihagytak az alkotók.

A játék célja, hogy rengeteg ajándék és kedveskedés után végül elvehessük a frigid csajt. Aki akarja megteheti. Kis gyakorlással, akár a vécén ülve is.