József, Bánk
-6 °C
0 °C

Vistát követel a Halo 2

2006.02.13. 11:00
A Vista meglétéhez köti a Microsoft a Halo 2 telepítését; ha a Windows valamelyik korábbi verziója lassítja a számítógépet, a slágerjáték második verziója nem lesz hajlandó elindulni.

A Halo fanatikusai kénytelenek lesznek fejleszteni a számítógépüket, de legalábbis az operációs rendszerüket, ha pc-n akarnak játszani a második epizóddal, írta meg a BBC. A Microsoft ugyanis csak olyan verziót ad ki a játékból, amelyik kizárólag a Windows XP idén megjelenő utódjával, a Vistával hajlandó együttműködni.

Csak év végén

#alt# Mivel az új operációs rendszer a legújabb hírek szerint csak év végén, decemberben kerül a boltokba, a megkötés egyben azt is jelenti, hogy csak két évvel az xboxos verzió megjelenése után kapják meg a játékot a pc-s felhasználók. Ez pedig megerősíti azt a jóslatot, hogy a számítógépes játékok lassan kikopnak, és helyüket a konzolos verziók veszik át.

A Microsoft megkötése minimum árukapcsolás, hiszen a lelkiismeretes vásárlók kénytelenek lesznek megvenni a Windows legújabb verzióját is a Halo 2 mellé, ami 25-30 ezer forintos tételt jelenthet. A korlátozás célja nyilvánvalóan az, hogy jobban fogyjon a Vista, hiszen a jelentős népszerűségnek örvendő Halo kedvéért sokan vállalhatják ezt a pluszberuházást. Ráadásul a társaságnak most még egyezkednie sem kell (mint például tette azt a Skype és az Intel a rossznyelvek szerint), hiszen házon belül elintézhette az egészet, mert mindkét szoftvert a redmondi cég fejleszti.

A játék pc-re írt verzióját egy- és többjátékos üzemmódban is használhatjuk majd, és egy szerkesztővel a játékosok maguknak is készíthetnek pályákat. A Microsoft eddig 14,5 millió darabot értékesített a Halo első verziójából, és összesítve hatszázmillió órát játszottak többjátékos üzemmódban a felhasználók a programmal.