Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Mégis 2010-ben jön a Windows 7

2008.05.26. 16:58
Amióta az első hírek megjelentek a Microsoft új operációs rendszeréről, amit a cég a Vista utódjának szán, teljes a káosz a tervezett megjelenési dátummal kapcsolatban.

Volt már szó 2009-ről, 2010-ről, 2011-ről, legutóbb pedig a "majd ha elkészülünk vele" álláspontra helyezkedett Bill Gates, amikor rákérdeztek a mágikus dátumra.

A Microsoft legújabb közleménye szerint a Windows 7 megjelenése mégis 2010-ben várható, három évvel a Vista után. Időközben a torrentoldalakra kiszivárgott, M1 kódjelű verzió lassan lejár, ami azt jelenti, hogy hamarosan elkészül az M2-es változat, amit - az eddigiekhez hasonlóan - rögtön a bíróság fog szakértőkkel megvizsgálni, hogy mihamarabb kiszűrjék az olyan megoldásokat, amik később esetleges perekre adhatnak okot.

Eközben megjelent a neten egy 17 képből álló csomag, ami állítólag a Windows 7 kezelőfelületét mutatja. A cég nem erősítette meg a valódiságukat, de nem is cáfolta; lehetnek hamisítványok, de valódi kiszivárgott képek is. Első ránézésre úgy tűnik, mintha a grafikusok vázlatai lennének különféle kezelőfelület-variációkhoz, amiből majd kiválasztják a véglegeset.

Így fog kinézni a Windows 7. Vagy nem.