Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mégis túlélhet a Windows XP

2008.04.26. 12:39
A Microsoft igazgatója, Steve Ballmer egy konferencián azt mondta, a cég újragondolja korábbi tervét, miszerint júniusban leállítják a Windows XP további forgalmazását – írja az ABC News.

Ballmer csütörtökön, a belgiumi Louvain-La-Neuve Universityn rendezett sajtókonferencián ismerte be, gondolkoznak azon, hogy a tervezettnél tovább forgalomban tartják a Windows XP-t. A vállalat eredeti tervei szerint június 30-a után eltűnne az XP a boltok polcairól. A rajongók blogbejegyzésekben és petíciókban keltek ki az XP nyugdíjaztatása ellen, az egyik online petíciót több mint 164 ezer felhasználó írta alá. A protestálók azt szeretnék, ha a Microsoft a következő Windows megjelenéséig, tehát legalább 2010-ig életben tartaná az XP-t.

A megmozdulások oka az, hogy XP utódja, a Vista nem váltotta be a cég hozzá fűzött reményeit. A tavaly januárban debütált Vista fogadtatása meglehetősen vegyes volt, az otthoni felhasználók pedig az új operációs rendszer kipróbálása után azon a véleményen voltak, hogy jó lesz nekik az XP is. Nem csoda, hogy az eladási adatok is elmaradtak az elvárásoktól, ráadásul még az is kiderült, hogy a Vistával felszerelt gépek "Vista capable" matricájával csalt a Microsoft.

Ballmer nem árult el konkrétumokat az eredeti tervek esetleges módosulásáról, de hangsúlyozta, hogy ő a Vistában látja a jövőt. Szerinte ma a legtöbb számítógépet Vistával felszerelve veszik az emberek, és többnyire azok a nagyobb vállalatok vesznek XP-s gépeket, akik nem akarnak megküzdeni még az átállás problémájával.

A Microsoftot érintő más kérdésekre Ballmer semmitmondó vagy kitérő válaszokat adott. Úgy vélte, a Microsoft végül jó áron fogja megvenni a Yahoo-t. Korábban a redmondi óriás bő negyvenmilliárd dolláros ajánlatot tett a Yahoo-nak, amire a cég azzal reagált, hogy nincsen ellenükre a felvásárlás szándéka, csak az árat tartják túl alacsonynak. A legutóbb adott gondolkodási idő április 27-én jár le, ha addig nincs megegyezés, a Microsoft a Yahoo vezérkarának megkerülésével keresi meg a részvényeseket a felvásárlási ajánlattal.

Ballmer nem árulta el, megtámadják-e az EU korábbi döntését, ami 899 millió euróra bünteti a céget az unió trösztellenes határozatainak megsértése miatt – erre május első hetéig lenne lehetőség. Azt viszont elmondta, hogy használja a Facebookot. "Van vagy tíz Steve Ballmer a Facebookon, de az én profilom az igazi, egy olyan kép tartozik hozzá, amin én golfozok" – mondta Ballmer.