Pandora, Gabriella
0 °C
3 °C
Index - In English In English Eng

A World of Warcraft az élen

2009.02.12. 12:01 Módosítva: 2009.02.12. 12:08
Alig éreztetik hatásukat a heti játékeladásokban a konzolok, pc-s szereplés nélkül alig lehetett bejutni az élbolyba.

A február elsejéig tartó időszak a pc-s játékok sikerét hozta a Mahasz toplistája szerint. Az időszak legkeresettebb terméke Magyarországon a World of Warcraft Prepaid Card volt, ami persze értelmezhetetlen önálló termékként, viszont jól mutatja a játék sikerét. A második legkeresettebb program a WoW: Wrath og the Lich King volt, míg az összes platform eredményeit vizsgáló lista harmadik helyén a Need for Speed Undercover áll.

Ha csak a legelterjedtebb magyar konzol, a PS2 eredményeit nézzük, a FIFA 09 a legsikeresebb, második helyen a Need for Speed végzett, míg a harmadik a Disney Sing it! lett.

Érdekes, hogy az PlayStation-tulajdonosok generációtól függetlenül nagyjából ugyanarra ugranak, mert a PS3-as játékok toplistája nagyon hasonló: első helyen a fociprogram, második az autóversenyzős, csak a harmadik helyen van változás, ezen még mindig a lassan egy éve megjelent GTA 4 van.

Az Xbox 360-platform legsikeresebb címe a saját fejlesztésű Halo 3 lett, második a Fifa 09, harmadik a GTA 4, míg a Wii-n a Mario Kart, a Boogie Superstar Bundle és a Celebrity Sports Showdown a sorrend.