Vince
3 °C
19 °C
Index - In English In English Eng

A Microsoft Surface megérkezett Európába

2009.03.03. 11:10 Módosítva: 2009.03.03. 11:21
Arnold Schwarzenegger és Angela Merkel ünnepélyes megnyitója után elkezdődött a világ legnagyobb számítástechnikai vására, a hannoveri CeBIT. A Microsoft erre az alkalomra időzített két fontos bejelentést.

A bevezető kampány után mától lehet megvásárolni az EMEA-régióban (Európa, Közel-Kelet, Afrika) a vállalat nagy visszhangot kiváltott eszközét, a Surface-t. Eddig csak az Egyesült Államokban és Kanadában juthattak hozzá a cégek, mostantól már Ausztriában, Belgiumban, az Egyesült Arab Emirátusokban, Franciaországban, Hollandiában, Katarban, Írországban, Olaszországban, Nagy-Britanniában, Németországban, Spanyolországban és Svédországban is megszerezhető, és ezek az országok természetesen támogatást, illetve a helyi viszonyokra alkalmazott tartalmat is kapnak hozzá – írja az ITcafé.

mssurface

Panos Panay, a Microsoft Surface részleg általános igazgatója elmondta, hogy óriási az érdeklődés az új technológia iránt, nagy sikernek ígérkezik az egész világon. A fejlesztések, alkalmazások számát szaporító partnerprogramnak 11 országból már több mint 120 résztvevője van. Ugyancsak bejelentették, hogy a Microsoft Online Services (MOS) szolgáltatásának próbaváltozata az Egyesült Államokkal együtt most már 19 országban érhető el (Ausztria, Belgium, Dánia, Finnország, Franciaország, Hollandia, Írország, Japán, Kanada, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Portugália, Spanyolország, Svájc, Svédország, Új-Zéland).

Az online szolgáltatások közül a legfontosabb a Business Productivity Online Standard Suite, mely tartalmazza az Exchange Online, az Office SharePoint Online, az Exchange Hosted Filtering, illetve az Office Live Meeting termékeket, és hamarosan elkészül a az Office Communications Online, valamint az Online Deskless Worker Suite is. A végleges változatban áprilisban érkező MOS legalacsonyabb előfizetési díja felhasználónként 15 dollártól indul (legalább 5 felhasználóra van szükség az előfizetéshez).

Stephen Elop, a Microsoft üzleti részlegének elnöke természetesen melegen ajánlja a cégeknek a csomagot: szerinte 10–50 százalékos megtakarítás érhető el a szolgáltatás segítségével.