Bajban a Palm

2009.03.20. 16:55
Százmilliós veszteséget könyvelt el a cég a hanyatló okostelefon-biznisz miatt. A Pre hozhatja újra egyenesbe a vállalatot.

Gyászos hangvételű pénzügyi gyorsjelentést adott közre a Palm a február végén véget ért pénzügyi negyedévről. A cég bevétele a tavaly ilyenkori 312 millió dollárról 91 millióra csökkent, és az egyenleg vége 98 millió dollár veszteséget mutatott. A cég fő profiljának számító okostelefon-biznisz (ami egyébként világszerte lejtmenetben van a gazdasági válság miatt) 42 százalékkal esett vissza, a cég 482 ezer ilyen telefont adott el.

A cég most az iPhone riválisaként beharangozott Pre okostelefonba veti minden bizalmát, aminek a piacra dobását a szakértők tavaszra várják (hivatalos premierdátum még nincs). A Pre nagyjából mindent tud, amit a mai okostelefonok, 3G-kapcsolat, wifi, gps, 3 megapixeles kamera, érintőképernyő, plusz hagyományos billentyűzet is lesz rajta, és - eltérően például az iPhone-tól - az operációs rendszere képes lesz több programot is egy időben futtatni. Az Apple egyébként a Pre első bemutatói óta fenyegeti szabadalmi perekkel a Palmot, a Pre érintőképernyő-alapú kezelése miatt.  • Hírek
  • Hírek