11:00, November 26.
Tunézia 0
Ausztrália 1
al-Dzsanúb Stadion D csoport
14:00, November 26. ÉLŐ
Lengyelország 1
Szaúd-Arábia 0
Education City Stadion C csoport
17:00, November 26.
Franciaország 0
Dánia 0
974 Stadion D csoport
20:00, November 26.
Argentína 0
Mexikó 0

Az IBM nem menekülhet a Suntól

2009.04.03. 18:21
Lapértesülések szerint a Sun hajlandó engedni a vételárból, ha az IBM garanciát vállal arra, hogy mindenképpen végigviszi az akvizíciót.

Újabb információkhoz jutott az IBM és Sun egyesülését előkészítő egyeztetésekről a Wall Street Journal. A gazdasági lap informátorai szerint az akvizíciós tárgyalások hamarosan lezárulnak.

A jelenlegi állás szerint az IBM – melynek jogászai már napok, de az is lehet, hogy hetek óta tanulmányozzák a felvásárlásra kiszemelt vállalat szerződéseit és pénzügyi jelentéseit – a korábban megajánlott összegnél valamivel, nagyjából 1 dollárral kevesebbet adna a Sun részvényeinek darabjáért, ami az ügylet értékét körülbelül 750 millió dollárral, 7 milliárd dollárra csökkentené. Cserébe a Sun elvárja, hogy a versenyhatóságok várható kifogásai ellenére is vigye keresztül az akvizíciót, írta meg az ITcafé.

Szakértők szerint két versenyügyi aggály merülhet fel: egyrészt az egyesített vállalat domináns, 65 százalékos piaci részesedéssel rendelkezne a csúcskategóriás Unix-szerverek piacán, másrészt a nagyvállalati szalagos tárolóegységek szegmensében 100 százalékos monopóliummá válna. Utóbbi elkerülhető lenne az egyikük szalagos üzletágának leválasztásával vagy eladásával – mondják elemzők. Az mindenesetre valószínűnek látszik, hogy áldozatokkal jár majd a versenyhivatalok áldásának megszerzése, és a Sunnak – úgy tűnik – most az a legfontosabb, hogy biztosítsa: ezek ellenére sem lép majd vissza az IBM. Más kérő ugyanis nincs.

A lap belsős forrásai szerint az ügyletet hamarosan bejelentik, de még mindig előfordulhat, hogy a tárgyalások zátonyra futnak. A két vállalat természetesen továbbra sem kommentálta az értesüléseket.  • Hírek
  • Bankszámla