Lenke
17 °C
29 °C

Kevesebbe kerül majd a Playstation

2009.04.03. 12:10 Módosítva: 2009-04-03 12:11:41
Várhatóan mindkét asztali konzolja árát csökkenti a Sony, legalábbis ha versenyben akar maradni, nem marad más választása.

Az árcsökkentő hangulat elérte a Sony-t is. Hamarosan kevesebbe fog kerülni a Playstation 2, sőt előfordulhat, hogy a harmadik generációs verzió ára is csökken.

A Playstation 2 nyolc éve jelent meg, azóta világszerte több mint 136 millió darabot adtak el belőle. A Sony most egy huszonhárom százalékos árcsökkentést tervez (130 dollárról 99 dollárra csökkentenek), ami reményeik szerint meghosszabbítja majd a PS2 szavatosságát.

A szakértők szerint ezután a PS3 árának csökkentésére is szükség lesz. Ennek egyik fő oka, hogy versenyben kell maradni, hiszen a Microsoft is levett az Xbox 360 árából – adta hírül a Wall Street Journal.

Azért is egyre nagyobb a nyomás a cégen, mert a jelenlegi árak mellett nem érték el kitűzött darabszámot. Eközben leépítések is zajlanak a cégnél, tizenhatezer ember munkája szűnt meg, ráadásul tizennégy év alatt most zárt először veszteséges évet a Sony.

A BMO Capital Markets elemzője, Edward Williams szerint akkor járnának a legjobban, ha a PS3 árát még a nyári bevásárlószezon előtt lecsökkentenék. „Véleményünk szerint egy ilyen lépés sokkal nagyobb hatású lenne, mint a PS2 árának mérsékelése" - nyilatkozta.

A Sony szóvivője nem kommentálta a híreket.