Nem csökkent árat a Nintendo

2009.04.09. 16:30 Módosítva: 2009.04.09. 16:32
Bár a Sony és a Microsoft már lejjebb vitte konzoljainak árát, a Nintendo nem tervez hasonló akciót. A cég elnöke szerint így is vinni fogják a gépeket.

A gazdasági világválság ellenére a Nintendo nem azzal akarja fellendíteni az eladásokat, hogy lecsökkenti az árakat. Satoru Iwata, a cég elnöke ezt azzal magyarázza, hogy a vásárlók árcsökkenés nélkül is ugyanúgy fogják venni a konzolokat, hiszen az igényeik ugyanolyanok, mint voltak.

„Ha más cégekhez hasonló terméket állítanánk elő, akkor az emberek az ár alapján választanának. Nem gondoljuk, hogy a mi termékünk helyettesíthető mással." - mondta Iwata. Szerinte árcsökkentés helyett azon kellene gondolkodni, hogy lehet jobbá tenni a játékélményt a vásárlók számára – írja a PC World.

Az elnök elmondta továbbá azt is, hogy nem zárható ki egy esetleges árcsökkenés a jövőben, de egyelőre mind a Nintendo Wii, mind a DS ára változatlan marad. A Wii-ből 2006-os megjelenése óta 50 milliót adtak el. Darabját 250 dollárért úgy, hogy még sosem csökkentettek árat. Ennek ellenére a Wii összesített eladásokban az Xbox 360-at és a Sony PS3-ját is megelőzi.  • Hírek
  • Bankszámla